ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Με επιτυχία η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γ. Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα» (εικόνες)

Αγρίνιο: Με επιτυχία η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γ. Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα» (εικόνες)

Αγρίνιο: Με επιτυχία η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γ. Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα» (εικόνες)

Ο Δήμος Αγρινίου και οι εκδόσεις «Άπαρσις» πραγματοποίησαν νωρίτερα το απόγευμα την παρουσίαση του βιβλίου, της συλλογής διηγημάτων, «Χωρίς Βαλίτσα» του Γιώργου Παληγεώργου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Υπό την παρουσία του συγγραφέα Γιώργου Παλιγεώργου την εισήγηση έκανε ο φιλόλογος, πεζογράφος Ντίνος Μελάχρις, την ανάγνωση αποσπασμάτων των διηγημάτων του κ. Παλιγεώργου έκανε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου Νίκος Καραγέωργος, την απαγγελία η χοροδιδασκάλισσα, συγγραφέας Τασούλα Γεωργιάδου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο μαθηματικός και π. Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλωακαρνανίας,  π. μέλος του Κ.Σ. ΑΔΕΔΥ, π. Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Κολοβός.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου «Χωρίς Βαλίτσα» μέλη της χορωδίας ενηλίκων ευρωπαϊκής μουσικής της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου τραγούδησαν και συνόδευσαν την Αλέκα Μπούκουρα. (Τραγούδι – διεύθυνση).

Αγρίνιο: Με επιτυχία η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Γ. Παληγεώργου «Χωρίς Βαλίτσα» (εικόνες)Το σχόλιο του κ. Παληγεώργου για το βιβλίο του είχε ως εξής: «Μικρός έβγαινα στης πόρτας το πλατύσκαλο να τηράξω την αυλή και το σοκάκι της γειτονιάς, να τηράξω και τη μεγάλη δημοσιά αντίκρα και το δασύλλιο με τα μικρά πεύκα που έκαναν ν’ αξήνουν, να ντύσουνε τη ράχη. Ένα δειλινό η μάνα έβαλε μπρος στο κατώφλι ένα μικρό στρωσίδι πλουμιστό, αλλιώτικο απ’ τα συνηθισμένα. Να μπει ο χινόπωρος, είπε. Είπα τότες με νου μου, ο χινόπωρος θα ’ναι ένας άντρας με λερωμένα παπούτσια».

Ποιο είναι ο Γιώργος Παληγεώργος

Ο Γιώργος Παληγεώργος γεννήθηκε στο χωριό της Ακαρνανίας Φυτείες (Μαχαλά) Ξηρομέρου όπου τελείωσε το Δημοτικό σχολείο.

Τα πρώτα πέντε χρόνια της μέσης εκπαίδευσης μαθήτευσε στο Αγρίνιο και τον τελευταίο στην Πάτρα.

Είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας με κατεύθυνση την κοστολόγηση υπηρεσιών υγείας.

Εργάστηκε σε εταιρίες ως Λογιστής στην Αθήνα και στην Αιτωλοακαρνανία και ως ελεύθερος επαγγελματίας Λογιστής στο Αγρίνιο.

Δίδαξε για 25 χρόνια στο ΤΕΙ Μεσολογγίου Λογιστική και Κοστολόγηση.

Έχει γράψει πολλά άρθρα πολιτιστικού και πολιτικού ενδιαφέροντος και έχει συμμετάσχει σε δυο συλλογικές εκδόσεις βιβλίων.

Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Έζησε στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Από το 1993 ζει στο Αγρίνιο.

Θέρμο: Με επιτυχία η πρώτη δράση της πρωτοβουλίας για τη Λίμνη Τριχωνίδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ