ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Έτοιμα για restart τα καταστήματα εστίασης και καφέ – Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες

Αγρίνιο: Έτοιμα για restart τα καταστήματα εστίασης και καφέ – Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες

Αγρίνιο: Έτοιμα για restart τα καταστήματα εστίασης και καφέ – Με εντατικούς ρυθμούς οι προετοιμασίες

Με την  ηλιοφάνεια να συμμαχεί και την αφρικανική σκόνη στην ατμόσφαιρα να σαμποτάρει ως ένα βαθμό το εγχείρημα,  ιδιοκτήτες εστιατορίων αλλά και cafe του Αγρινίου ρίχτηκαν στη “μάχη” της καθαριότητας εν όψει του ανοίγματος τη Δευτέρα του Πάσχα.  

Απορρυπαντικά, απολυμαντικά, λάστιχα, πιεστικά και άλλα “όπλα” αλλάζουν την όψη των επιχειρήσεων ώστε από τη Δευτέρα του Πάσχα οι εξωτερικοί χώροι τους να είναι σε θέση να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες, μετά από πολλούς μήνες.

Από τη μία η προσμονή και η χαρά επειδή επιτέλους κάτι αλλάζει, από την άλλη ο προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και το πώς θα τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα να τρέχουν και τα οικονομικά αποθέματα στο ναδίρ, διακατέχουν τους επαγγελματίες.

 

Υπενθυμίζεται ότι στέλνοντας 6 στο 13033 θα μπορούμε να πηγαίνουμε σε καφετέριες και εστιατόρια, τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τις 22:45, αφού από τις 23:00 θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση μόνο υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί.

Έως έξι άτομα ανά τραπέζι, αποστάσεις και απολύμανση καταλόγων
Σύμφωνα με την απόφαση, επιτρέπεται μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι, επιτρέπονται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών, πρέπει να γίνεται απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή ( ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).

Λίγα παγκάκια πολύς ο κόσμος 

Όσο οι καταστηματάρχες προετοιμάζονταν ο κόσμος έκανε τις πασχαλινές του αγορές και σήμερα Μ. Πέμπτη το κέντρο της πόλης έσφυζε από ζωή.

Με το καφέ τους στο χέρι δεν ήξεραν που να καθίσουν για να ξεκουραστούν ενώ τα παγκάκια του Αγρινίου αποδείχθηκαν πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες. Αρκετοί σχολίαζαν στο “sinidisi” ότι είναι τουλάχιστον οξύμωρο να περπατούν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλο και να μην επιτρέπεται στις καφετέριες να λειτουργήσουν κανονικά.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr