ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αγρίνιο: Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αγρίνιο: Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου  παρευρέθηκε στην Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα», 100+1 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και της Μ.Ασίας που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου Σπύρου Χολέβα , παρουσίασε πέντε νοσταλγικά και διαχρονικά τραγούδια:

“Στου Βοσπόρου τ’αγιονέρια ”
“Μνήμη Μεσολόγγι”
“Θαλασσάκι μου”
“Σμυρνιωτοπούλα και Πολίτισσα”
“Ανατολή”

Με το πιάνο συνόδευσε τη Χορωδία ο Mάνος Πανόπουλος, με το κλαρινέτο ο Νικόλας Χολέβας και με το βιολί ο Δημοσθένης Δροσοπαναγιώτης. Έντονα κατανυκτική ατμόσφαιρα δημιούργησαν Μέλη της Χορωδίας όταν τοποθέτησαν αναμμένα κεριά στη σκηνή, φωτίζοντας τη μνήμη των χαμένων Αλησμόνητων Πατρίδων. Η συγκίνηση και η ικανοποίηση του κοινού για την καλλιτεχνική απόδοση τιμής στον ξεριζωμένο Ελληνισμό της Μικρασίας ήταν φανερή και εκφράστηκε με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα.

Η Επετειακή Χορωδιακή Συνάντηση – αφιέρωμα στα 100+1 χρόνια από Μικρασιατική Καταστροφή, ολοκληρώθηκε με το τραγούδι : “Μια σμυρνιά στο παραθύρι”, που το απέδωσαν όλες οι χορωδίες μαζί.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Μουσικός Σύλλογος «Ορφέας» Αγρινίου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτωλ/νίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου.

Στον χώρο συναντήθηκαν πέντε χορωδίες: Η Χορωδία «Ορφέας»Αγρινίου, η Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η Πολυφωνική Χορωδία Ανατολικής Αιγιαλείας, η Μικτή Χορωδία Πύργου και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας.Ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία του τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και της Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Αιτ/νίας.

Αγρίνιο: Επετειακή Συνάντηση Χορωδιών για τα 100+1 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Αγρίνιο: Συναυλία με τον Χρήστο Παντούλα – Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ