ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρίνιο: Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Αγρίνιο: Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Αγρίνιο: Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Επείγουσα ειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου (10.12.21) έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο κάτοικοι του Αγρινίου ένα τέταρτο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής.

To Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει την ανάγκη να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθηθούν οι οδηγίες των Αρχών.

 

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Κεντρική φωτογραφία αρχείου: grtimes.gr

Αγρίνιο: Τα Χριστούγεννα έρχονται!  Φωταγωγήθηκε το δένδρο στην πλατεία Δημοκρατίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr