ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Επαφή Δημ.Τραπεζιώτη με Στ.Μπένο και Ν.Κούτσια σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου (εικόνες)

Αγρίνιο: Επαφή Δημ.Τραπεζιώτη με Στ.Μπένο και Ν.Κούτσια σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου (εικόνες)

Αγρίνιο: Επαφή Δημ.Τραπεζιώτη με Στ.Μπένο και Ν.Κούτσια σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου (εικόνες)

Το νεότευκτο Πανεπιστημιακό Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, που πρόκειται να λειτουργήσει στο Αγρίνιο από το νέο ακαδημαϊκό έτος οργανώνει σειρά σεμιναρίων με σκοπό την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και τη θεμελίωσή του και περαιτέρω στόχο τη δημιουργία ενός πόλου σκέψης, προβληματισμού και επικοινωνίας πάνω σε θέματα έρευνας και εκπαίδευσης στη γεωργία ώστε να καλύψει τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος

Στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2023, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο, εισηγητής ήταν ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και εκπρόσωπος του «Διαζώματος» κ. Σταύρος Μπένος, με θέμα: «Η αειφορική γεωργία ως όχημα βιώσιμης ανάπτυξης».

Επειδή η πορεία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία βαίνει φθίνουσα και το Αγρίνιο που συνεχώς αποδυναμώνεται κινδυνεύει να σβήσει δυστυχώς από τον ακαδημαϊκό χάρτη, ο εκπρόσωπος του Δικτύου Ενεργών Πολιτών κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, συμμετείχε ενεργά με παρέμβασή του στο εν λόγω σεμινάριο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, διότι η τοπική οικονομία χρειάζεται την επιστημονική καινοτομία και η Περιφερειακή Ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Στο τέλος του σεμιναρίου ο κ. Τραπεζιώτης αντάλλαξε σκέψεις και απόψεις για το ρόλο και την ανάγκη ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα στον Δήμο Αγρινίου, με τον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Μπένο και τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας κ. Ν. Κούτσια.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας υπέρ της κατασκευής του δρόμου Αγρίνιο – Καρπενήσι

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ