ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Ενθουσίασε το κοινό “Το Νήμα” του Βαγγέλη Παπαθανασίου – Τι ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Αγρίνιο: Ενθουσίασε το κοινό “Το Νήμα” του Βαγγέλη Παπαθανασίου – Τι ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Αγρίνιο: Ενθουσίασε το κοινό “Το Νήμα” του Βαγγέλη Παπαθανασίου – Τι ανέφερε ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Ενθουσίασε το κοινό στο Αγρίνιο “Το Νήμα”, η  μουσική παράσταση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Επρόκειτο για μια από τις πλέον κομβικές και σημαντικές εκδηλώσεις που έχει εντάξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πολιτιστικό της πρόγραμμα και η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον αύλειο χώρο των  Παπαστράτειων Εκπαιδευτηρίων Αγρινίου.

 

«Το Νήμα», η τελευταία δουλειά του παγκόσμιου Έλληνα, Βαγγέλη Παπαθανασίου, δόνησε σήμερα το Αγρίνιο. Μια μοναδική εμπειρία μουσικής και κίνησης, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το καλοκαίρι του 2022. Επενδύουμε στον πολιτισμό, στην τροφή της ψυχής, που τόσο πολύ στερηθήκαμε λόγω της πανδημίας…, αναφέρει σε ανάρτησή του για την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η παράσταση βασίζεται στον διάλογο του παρελθόντος με το παρόν. Από τη μία οι παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και από την άλλη ο σύγχρονος χορός. Δύο κόσμοι φαινομενικά αντίθετοι και ξένοι. Ο κόσμος της παράδοσης που εκπροσωπεί τη σταθερότητα και την εξωστρέφεια και ο κόσμος της σύγχρονης κίνησης που αντιπροσωπεύει την αναζήτηση και τον εσώτερο κόσμο των ανθρώπων. Οι δύο «αταίριαστοι» δρόμοι εμφανίζονται επί σκηνής και πότε αντιδικούν, πότε συμπλέουν, πότε εκθέτουν τη διαφορετικότητα τους και πότε επιδιώκουν τη συνεννόηση.

Η εξαίρετη πρωτότυπη και εμπνευσμένη για τη συγκεκριμένη παράσταση μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου έχει έντονο τη γνωστό συνθετικό στίγμα του Βαγγέλη, ενώ πλαισιώνεται από διακεκριμένους σολίστ παραδοσιακών μουσικών οργάνων (γκάιντες, λύρες, νταούλια κ.λπ.). Η σύνθεση αυτή πότε διαχωρίζει και πότε ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσική ενότητα που καθηλώνει το κοινό.

Πάνω από 1.800 δασικές πυρκαγιές μέχρι τώρα – Τι ισχύει για την Δυτική Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ