ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ενθουσίασε η μουσική παράσταση “Σήκω ψυχή μου…” για τη Γενοκτονία των Ποντίων (εικόνες + video)

Αγρίνιο: Ενθουσίασε η μουσική παράσταση “Σήκω ψυχή μου…” για τη Γενοκτονία των Ποντίων (εικόνες + video)

Αγρίνιο: Ενθουσίασε η μουσική παράσταση “Σήκω ψυχή μου…” για τη Γενοκτονία των Ποντίων (εικόνες + video)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η μουσική παράσταση «Σήκω ψυχή μου…».

Η μουσική αυτή παράσταση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στον πεζόδρομο της οδού Βότση, στο ύψος της Πινακοθήκης, ώστε να πλαισιώσει και να αναδείξει και την ομότιτλη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη!

Μια διάδραση, μια σύμπραξη τεχνών κατά την οποία το τραγούδι με τις οργανικές πρωτότυπες συνθέσεις συναντά τα βήματα των χορευτών, ενώ μαρτυρίες ανθρώπων μας ταξίδεψαν στο χρόνο.

Συνολικά 4 χορωδίες, η χορωδία «Ιάμβη» της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Ευσταθία Γρέντζελου), το Μουσικό Σύνολο «Ηχώ» (υπ. Γεώργιος Αθανασόπουλος) και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας (υπ. Αργυρώ Κωνσταντάρα) απέδωσαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε το κοινό που το παρακολουθούσε, αλλά και τους διερχόμενους από την πλατεία Παναγοπούλου (Σιντριβάνι) και τον πεζόδρομο της οδού Βότση.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα. Γρέντζελου και ο κ. Αθανασόπουλος, ενώ την συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου, η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

 

Σε καινοτόμα έργα συντήρησης συνεχίζει να επενδύει η Γέφυρα για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ