ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Ενημέρωση για θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΦΩΤΟ)

Μια ιδιαίτερη κίνηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα προσβασιμότητας ΑμεΑ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Απριλίου στο κέντρο της πόλης του Αγρινίου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Ενεργοί Μαθητές-Ενεργοί Δημότες» που υλοποιείται από ομάδα εκπαιδευτικών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αγρινίου, μαθητές με κινητικές δυσκολίες που φοιτούν στο σχολείο έκαναν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης μας συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς αλλά και κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας.

Εκεί, μαθητές, εκπαιδευτικοί και δημοτική αστυνομία τοποθέτησαν ειδικό έντυπο και ενημέρωσαν οδηγούς οχημάτων οι οποίοι –από αμέλεια κυρίως- εμπόδιζαν με τα οχήματά τους την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα σε δημόσιους χώρους, καταστήματα και υπηρεσίες.

Η ανταπόκριση της δημοτικής αστυνομίας στην πρόσκληση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγρινίου για την από κοινού υλοποίηση της δράσης υπήρξε άμεση και η άψογη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων απέφερε καρπούς.  Πέρα από τους παραβάτες οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι η δική τους αμέλεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε συνανθρώπους τους, αρκετοί διερχόμενοι πολίτες ρωτούσαν και ενημερώνονταν για τη σημασία της διασφάλισης απρόσκοπτης προσβασιμότητας όλων των πολιτών σε δημόσιους χώρους.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γαλάνης Ηλίας, οι μαθητές και οι διοργανωτές εκπαιδευτικοί (Ιωσηφίδου Στέλλα, Ζαφείρη Νίκη, Γκούρλια Μαρία, Πατήλα Στέλλα, Χριστοπούλου Βαρβάρα, Βαγγελή Αλεξάνδρα και Ζήβα Μαντώ) ευχαριστούν θερμά τους υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας, κ. Ζαρέντη και κ. Καββαδία για την ιδιαίτερη ευαισθησία και τη σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας και ευελπιστούν στη συνέχιση ανάλογων  συνεργατικών δράσεων με σκοπό την ενημέρωση όλων των πολιτών για σχετικά ζητήματα.

 

GOS – STOCK Μαρία Γκάτση: Από 10 έως 70 ευρώ επώνυμα ρούχα στο νέο κατάστημα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →