ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Εν αναμονή της «ψηφιακής αναβάθμισης» των ΚΕΠ

Αγρίνιο: Εν αναμονή της «ψηφιακής αναβάθμισης» των ΚΕΠ

Αγρίνιο: Εν αναμονή της «ψηφιακής αναβάθμισης» των ΚΕΠ
  • Εν αναμονή της «ψηφιακής αναβάθμισης» των ΚΕΠ
  • Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να εκλείψει η φυσική παρουσία των πολιτών από τα γκισέ των ΚΕΠ και όλο και περισσότεροι πολίτες να εξυπηρετούνται μέσω gov.gr ή μέσω μηχανημάτων, όπως στις τράπεζες.
  • Τι αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός

Μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ αναμένεται η ψηφιακή εξέλιξη των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ΚΕΠ, αλλά και η αναβάθμισή τους! Το πρόγραμμα του «ψηφιακού συμπαραστάτη» είναι διετούς διάρκειας, ύψους 24,8 εκατομμυρίων ευρώ και στοχεύει στην εξυπηρέτηση του πολίτης μέσω της ορθής χρήσης του gov.gr.

Μέχρι στιγμής 1.258 ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται μέσω του gov.gr  και σκοπός είναι μέσω του «ψηφιακού συμπαραστάτη» να εκλείψει η φυσική παρουσία των πολιτών από τα ΚΕΠ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμη το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής!

Ταυτόχρονα, όταν αυτό γίνει πράξη, θα υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να διεκπεραιώνουν πλήρως την υπόθεσή τους ψηφιακά, σε πραγματικό χρόνο, όπως λ.χ. έκδοση και εκτύπωση σχετικού πιστοποιητικού, ενώ σταδιακά θα υπάρχει η καθοδήγηση ή η ενημέρωση για την απομακρυσμένη χρήση της υπηρεσίας μέσω κινητού, ή τάμπλετ κλπ.

Παράλληλα και μέσω άλλου προγράμματος, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, θα δρομολογηθεί η λειτουργική, οργανωτική και τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου των ΚΕΠ.

Εντός 20 περίπου μηνών θα εξελιχθεί και το πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ ώστε να συμβαδίζει καλύτερα με τις ψηφιακές ανάγκες και να έχει τη δυνατότητα «ενημέρωσης» από άλλες παράλληλες υπηρεσίες, ενώ εκτός από την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού (tablet κλπ) στο προσωπικό των ΚΕΠ και την εκπαίδευσή τους, αν χρειαστεί στο πλάνο είναι η εισαγωγή παντού στα ΚΕΠ του συστήματος των Βιομετρικών Ηλεκτρονικών Υπογραφών στις αιτήσεις των ΚΕΠ, με χρήση γραφίδας σε ταμπλέτα (στο πρότυπο των τραπεζών)!

Ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «αναμένουμε την εξαγγελία της Κυβέρνησης, η οποία πιστεύω πως θα βοηθήσει τον πολίτη και η εφαρμογή της θα σημάνει πως η εξυπηρέτησή του θα γίνεται σε λιγότερο χρόνο. Το πλάνο του ενός προγράμματος είναι 22 μήνες.

Πέραν της αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος και την ενίσχυση της πλατφόρμας gov.gr με ό,τι αυτό συνεπάγεται γνωρίζω ότι θα υπάρχουν και μηχανήματα όπως στις τράπεζες για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αναμένουμε να εντάξουμε άμεσα τα ΚΕΠ μας στα προγράμματα αυτά, ώστε να έχουν οι δημότες μας όλες τις δυνατότητες και τις δυνατές επιλογές για να εξυπηρετηθούν».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 17 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.331 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr