ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Έκτακτη σύσκεψη ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Αγρίνιο: Έκτακτη σύσκεψη ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Αγρίνιο: Έκτακτη σύσκεψη ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σε αυτήν μετείχαν ο γενικός γραμματέας Δ. Τζιώλης, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Κολοβός και Μίμης Σκορδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αγρινίου, ο διοικητής Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, ο υποδιοικητής Αστ. Διεύθυνσης Ακαρνανίας Δ. Λαμπράκης, εκπρόσωπος του Δασαρχείου, της ΔΕΥΑΑ και του ΕΕΣ.

«Βρισκόμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή. Όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα και το προσωπικό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος βρίσκονται σε εγρήγορση μέχρι την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αγρινίου.

 

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λ.π.

ΚΚΕ: Να αποζημιωθούν 100% οι πληγέντες από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ