ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑγρίνιο: Γιατί εκπαιδευόμενοι του ΔΙΕΚ επισκέφθηκαν την Άμεση Δράση

Αγρίνιο: Γιατί εκπαιδευόμενοι του ΔΙΕΚ επισκέφθηκαν την Άμεση Δράση

Αγρίνιο: Γιατί εκπαιδευόμενοι του ΔΙΕΚ επισκέφθηκαν την Άμεση Δράση

Μια σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (15.05.223) οι σπουδαστές του Β’ και Δ’ εξαμήνου της ειδικότητας Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου  του ΔΙΕΚ Αγρινίου, στο Αστυνομικό Μέγαρo.

Οι σπουδαστές  συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές τους έγιναν δεκτοί από το διοικητή  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, Ηλία Καραΐσκο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, “σε ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα και με μεγάλη προθυμία ο κ. Καραϊσκος, ανέλυσε στους σπουδαστές το πλαίσιο συνεργασίας ΕΚΑΒ και Αστυνομίας, πότε και με ποιον τρόπο συνδράμει η ελληνική αστυνομία τους διασώστες που επιχειρούν σε επείγοντα περιστατικά, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη έκβαση για την υγεία του πάσχοντα που χρειάζεται περίθαλψη. Ακολούθησε συζήτηση για την εκτίμηση κινδύνων και τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να λαμβάνουν διασώστες και αστυνομικοί σε επικίνδυνες περιπτώσεις.

Το sinidisi.gr συνάντησε τους καταρτιζόμενους, μετά το τέλος της επίσκεψης, με έναν εκ των εκπαιδευτών τους, διασώστη του ΕΚΑΒ Βασίλη Καραμάνη, παρεμβάσεις του οποίου έχουν δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ, προκαλώντας συγκίνηση  αλλά και προβληματισμό όταν θίγουν κακώς κείμενα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα οι εκπαιδεύομενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΕΚΑΒ Αγρινίου και στο πλαίσιο αυτό να επεξεργαστούν τον εξοπλισμό τωνα ασθενοφόρων. Παράλληλα, έκαναν την πρακτική τους άσκηση καθώς πραγματοποίησαν μετρήσεις με τα μηχανήματα.

Αγρίνιο: Με επιτυχία η τελετή λήξης των μαθημάτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ