ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Είδομεν το φως στο εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Πάρκο

Αγρίνιο: Είδομεν το φως στο εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Πάρκο

Αγρίνιο: Είδομεν το φως στο εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Πάρκο

Είναι σίγουρα υπέροχο θέαμα, ειδικά από την στιγμή που αναμενόταν πολλά χρόνια τώρα. Η θέα των Αγρινιωτών που περνάνε την Ελευθερίου Βενιζέλου μπροστά στο Πάρκο, μετά το Eργατικό Kέντρο στην κεντρική είσοδο, είναι αυτή που φαίνεται στην φωτογραφία!

Φωταγωγημένος ο δρόμος προς το εκκλησάκι Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κι εμφανή τα σοκάκια όπως και τα έργα τριγύρω.

Επιτέλους, μετά από τόσα χρόνια, φως σε ένα σκοτάδι παρακμής και μαρασμού.

Αν κάποιος ξένος τα διαβάσει όλα αυτά θα τα βρει υπερβολικά, όμως δεν θα ξέρει πως είναι να έχεις το, επί δεκαετίες, πιο σπουδαίο σου τοπόσημο μέσα στην ανυπαρξία! Σε απαγόρευση κυκλοφορίας, επί της ουσίας!

Φαίνεται ότι αυτές οι εποχές περνάνε αργά αλλά σταθερά και στο άμεσο μέλλον θα μπορεί να περνάει όλη η οικογένεια από τα… πρώην σκοτάδια στο Πάρκο. Δεν θα φοβάται μήπως νυχτώσει εκεί μέσα.

Πολλές και συχνά αντίρροπες δυνάμεις κράτησαν τον εμβληματικό τόπο συνάντησης σε κατάσταση διάλυσης, παραδομένο σε όσους τον ήθελαν για αποκλειστική δική τους χρήση, γκέτο κανονικό.

Πλέον, έχει φως κι αυτό φαίνεται απέξω, από τους Αγρινιώτες που περνούν. Σύντομα δεν θα φοβούνται να το επισκεφτούν, όπως έκαναν τόσες γενιές πριν συμβούν όσα συνέβησαν κάποια χρόνια πριν…

 

Χανιά: Πατέρας χτύπησε με το αυτοκίνητο την 2,5 ετών κόρη του – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ