ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “… που με βία μετράει τη γή” με έργα του Θ. Βαλαώρα

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “… που με βία μετράει τη γή” με έργα του Θ. Βαλαώρα

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση “… που με βία μετράει τη γή” με έργα του Θ. Βαλαώρα

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Αγρινιώτη εικαστικού και σκηνογράφου Θανάση Βαλαώρα με τίτλο “… που με βία μετράει τη γή”, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, του δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου και της αντιδημάρχου Μαρίας Παπαγεωργίου.

Ο δημιουργός της έκθεσης Θανάσης Βαλαώρας αναφέρθηκε με συγκίνηση στις παιδικές του μνήμες που συνδέονται με κειμήλια και εικόνες από την Επανάσταση, τονίζοντας ότι όλα τα ξύλα και τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν κουβαλούν την ιστορία πολλών ετών.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ιστορία των προγόνων του, στους Βαλαωραίους, και τα οικογενειακά κειμήλια που έχει διασώσει. Ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  για τη συνεργασία., τη Βάγια Κωσταντή η οποία επιμελήθηκε την έκθεση, καθώς επίσης και τον νεαρό καλλιτέχνη Χριστόφορο Στάικο για το έργο που προσέθεσε στην έκθεση του.

Φίλιας: Χαρούμενος για τη συνεργασία

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, υπεύθυνος για τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 από την Ελληνική Επανάσταση, έδωσε συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.”Oφείλουμε να τιμήσουμε τους ήρωες μας, την σπουδαία επέτειο του Έθνους. Συνεργαζόμαστε με την κοινωνία, με δημιουργούς όπως ο Αγρινιώτης Θανάσης Βαλαώρας. Είμαι χαρούμενος για τη συνολική συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Αγρινίου στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του εμβληματικού σκοπού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παπαναστασίου: Υπερηφάνεια για τους δημιουργούς της πόλης

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου φανερά συγκινημένος λόγω της βαθιάς φιλίας του με τον εικαστικό είπε : «Χαίρομαι και αισθάνομαι υπερήφανος για τους δημιουργούς της πόλης μας, για όσους αγαπούν την παράδοση. Το 2021 συνιστά αναμφίβολα έτος ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του μέλλοντος. Διακόσια χρόνια μετά την Απελευθέρωση της Ελλάδος και την Απελευθέρωση του Αγρινίου. Μια χρονιά ορόσημο για τον Τόπο μας».

 

 

Διάρκεια Έκθεσης : 26 Μαΐου έως 24 Ιουνίου 2021

Ώρες Λειτουργίας:
Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00-22:00
Κυριακή 10:00 – 14:00

Αγρίνιο: Θετικά βλέπουν τα έργα της ανάπλασης οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες στον κόμβο Τσίγκα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr