ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με έργα του Αριστοτέλη Χατζηδέλιου για τα αγωνίσματα και τα αθλήματα στην Επανάσταση

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με έργα του Αριστοτέλη Χατζηδέλιου για τα αγωνίσματα και τα αθλήματα στην Επανάσταση

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση με έργα του Αριστοτέλη Χατζηδέλιου για τα αγωνίσματα και τα αθλήματα στην Επανάσταση

“Τα Αγωνίσματα και τα Αθλήματα κατά την Ελληνική Επανάσταση” είναι ο τίτλος της έκθεσης με έργα του ζωγράφου Αριστοτέλη Χατζηδέλιου που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.   

Αναλυτικά η ανακοίνωση που απεστάλη στον Τύπο από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρίνιου για τα εγκαίνια: 

Μια ξεχωριστή έκθεση παράστασης ιστορικών γεγονότων και στοιχείων ζωγραφικής εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά. Πρόκειται για έργα του ζωγράφου Αριστοτέλη Χατζηδέλιου, με την επιμέλεια του Διονύση Μπαμπαρούτση, με θέμα «”Τα Αγωνίσματα και τα Αθλήματα κατά την Ελληνική Επανάσταση”.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης ευχαρίστησε το Δήμο Αγρινίου και το Σύλλογο Φίλων Αθλητικού Μουσείου Αγρινίου για τη διοργάνωση της έκθεσης αναφέροντας ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια μνήμης και σεβασμού σε μία σύνδεση του παρελθόντος με τον παρόν. Ο λαός τα χρόνια της Επανάστασης είχε ανάγκη για επιβίωση και χρειάζονταν τόλμη, ψυχή και αποφασιστικότητα χαρακτηριστικά που συνάδουν με αυτά των αθλητών».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου συνεχάρη τον κ. Μπαμπαρούτση για την πρωτοβουλία και επισήμανε ότι η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην εθνική παλιγγενεσία. «Το 2021 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη χώρα μας. Γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία. Είναι πραγματικά ξεχωριστή η σύνδεση που καταφέρνει να αναδείξει ο Εκπαιδευτής, Παιδαγωγός και Γυμναστής κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την σημαντική του παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στον αθλητισμό και στον πολιτισμό της πόλης μας».

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε ότι ο αθλητισμός έχει τη θέση που του αξίζει μέσα στην παγκόσμια κοινότητα.«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Διονύσιο Μπαμπαρούτση, για την πρωτοβουλία και την ιδέα του,την οποία και οφείλουμε να τη διαδώσουμε διότι ο αθλητισμός είναι η ιστορία μας».

Διάρκεια έκθεσης έως 15 Δεκεμβρίου 2021.
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 και 18:00-20:30

Είσοδος μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
Για παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος με Self Test

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους αγρότες – Έως 40.000 € σε κάθε ωφελούμενο

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr