ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και τον χρόνο» (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και τον χρόνο» (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Αγρίνιο: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και τον χρόνο» (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν στην κατάμεστη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου τα εγκαίνια της έκθεσης του Χρίστου Σιμάτου με τίτλο “Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και τον χρόνο.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, φωτογραφικό υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου, εμβληματικό τοπόσημο του Αγρινίου.
Ο Χρήστος Γαρουφαλής ευχαρίστησε τον εικαστικό για την προσφορά του στην πόλη αναφέροντας μεταξύ άλλων: “… Οι άδειες καπναποθήκες Παπαστράτου με τον φακό του Χρίστου Σιμάτου αναδεικνύονται και γίνονται αφορμή για αφύπνιση της συλλογικής μας μνήμης”.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε: “Η περιήγηση  στις Καπναποθήκες Παπαστράτου μέσα από το φακό του Χρίστου Σιμάτου είναι ένα οδοιπορικό στις πιο δυνατές μνήμες της πόλης. Η ιστορία της οικογένειας Παπαστράτου είναι η  ζωντανή κληρονομιά μας και τα έργα τους, ως ιερή παρακαταθήκη, μνημειακός θησαυρός.

Αν στον κτιριακό πολιτισμό μιας πόλης καταγράφεται η συλλογική του μνήμη, τότε το Αγρίνιο, έχει εμποτιστεί από τα έργα των μέγιστων ευεργετών μας. Ένα από αυτά, οι Καπναποθήκες, αρχιτεκτονικό στολίδι του κέντρου της πόλης, διατηρούν ισχυρή και αναλλοίωτη την παρουσία τους στο χρόνο. Η οικογένεια Παπαστράτου δίδαξε, σε εποχές μεγάλων στερήσεων, την προσφορά στην Πατρίδα, τον άνθρωπο, την παιδεία και τον πολιτισμό. Το μεγαλείο τους αποτυπώνεται  στα εμβληματικά  έργα που άφησαν ως δωρεά στους συμπολίτες τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Φιλίπ Πολί, εγγονό του Τάσου Παπαστράτου, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του”.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Τάσου Παπαστράτου.

Διάρκεια: έως 8 Φεβρουαρίου 2019.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10:00πμ – 13:30μμ και 18:00μμ – 20:30μμ

Κυριακή: 11:00πμ – 13:30μμ, Δευτέρα κλειστά.

Καπναποθήκες Παπαστράτου – πορεία στο φως και στον χρόνο.

H Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση του Χρίστου Σιμάτου, με τίτλο Καπναποθήκες Παπαστράτου – πορεία στο φως και στον χρόνο.Θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, φωτογραφικό υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου, εμβληματικό τοπόσημο του Αγρινίου.Την έκθεση θα συνοδεύει λεύκωμα με επιλογή έργων και με κείμενα του Δημάρχου Αγρινίου Γεώργιου Παπαναστασίου, του κ. Χρήστου Χαρπαντίδη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δ.Π.Α. Χρήστου Γαρουφαλή.Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος στο εισαγωγικό κείμενό του “…Μέσα από τις χαραμάδες του χρόνου αναδύονται ονειρικά τα αρώματα από σπάνια χαρμάνια και η αύρα μιας εποχής που έφυγε αλλά δεν ξεχάστηκε. Η ιστορία της οικογένειας Παπαστράτου είναι η ζωντανή κληρονομιά μας και τα έργα τους, ως ιερή παρακαταθήκη, μνημειακός θησαυρός”.Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ σημειώνει: “…Το Λεύκωμα «Καπναποθήκες Παπαστράτου – πορεία στο φως και στον χρόνο» με υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου αποτελεί άλλη μια απόδειξη του τρόπου με τον οποίο το Αγρίνιο τιμά και φωτίζει το κληροδότημα της φιλοσοφίας της οικογένειας Παπαστράτου στις επόμενες γενιές”.Ενώ ο Χρήστος Γαρουφαλής αναφέρει μεταξύ άλλων πως “… Οι άδειες καπναποθήκες Παπαστράτου με τον φακό του Χρίστου Σιμάτου αναδεικνύονται και γίνονται αφορμή για αφύπνιση της συλλογικής μας μνήμης.”Εγκαίνια: Σάββατο 10 Νοεμβρίου, 20.00Ώρες επισκέψεων:Τρίτη – Σάββατο 10:00πμ – 13:30μμ και 18:00μμ – 20:30μμΚυριακή: 11:00πμ – 13:30μμ,Δευτέρα & αργίες κλειστά**Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.Τοποθεσία:Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, Δημ. Βότση 2, ΑγρίνιοEισιτήρια:Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιεύτηκε από Τα ΝΕΑ σου στις Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

ekthesi-papastratos (1)

ekthesi-papastratos (2)

 

ekthesi-papastratos (4)

ekthesi-papastratos (5)

ekthesi-papastratos (1)

ekthesi-papastratos (2)

ekthesi-papastratos (3)

ekthesi-papastratos (4)

ekthesi-papastratos (5)

ekthesi-papastratos (1)

ekthesi-papastratos (2)

ekthesi-papastratos (3)

ekthesi-papastratos (4)

ekthesi-papastratos (5)

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Εσφαγμένης από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στην Ιερά Μονή Τρικόρφου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ