ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης – Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του στελέχους του ΚΚΕ

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης – Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του στελέχους του ΚΚΕ

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης – Θλίψη για την ξαφνική απώλεια του στελέχους του ΚΚΕ

Μια μεγάλη απώλεια μετρά η κοινωνική και πολιτική ζωή του Αγρινίου κι όχι μόνο, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα ο Θανάσης Αλεξάκης, επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος από τις γραμμές του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Αγαπητός σε όλους και διαλεκτικός με όλη την κοινωνία είχε αφήσει εποχή με τις παρεμβάσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, συχνά επιφέροντας ευρείες συναινέσεις.

Μαχητικός και ταξικά συνειδητοποιημένος, έδωσε αγώνες για τον μαρξισμό και τα πιστεύω του, φτάνοντας ακόμη και μέχρι την εξορία.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του ‘ 41 στο Αγρίνιο, λίγες μέρες μετά την είσοδο των Γερμανών στην πόλη.

Οργανωμένος στο ΚΚΕ και ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο Αγρίνιο.

Πάνω από όλα ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, με χιούμορ σπουδαίος συζητητής με όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων, που αγαπούσε βαθιά την οικογένεια του.

Πηγή φωτογραφίας: redlineagrinio.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ