Αγρίνιο: «Έφυγε» η Μαίρη Χρυσικοπούλου

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε ένα δραστήρια μέλος της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου με πολυσχιδή δραστηριότητα και προσφορά στον τόπο.

mairi-xrysikopoylou

Έφυγε σήμερα απο τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 ετών, η ιδρύτρια και πρόεδρος του Λαογραφικού-Ιστορικού-Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας Mαίρη Χρυσικοπούλου.

Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε ένα δραστήρια μέλος της τοπικής κοινωνίας του Αγρινίου με πολυσχιδή δραστηριότητα και προσφορά στον τόπο.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του φιλολογικού και λογοτεχνικού ομίλου «Κωσταντίνος Χατζόπουλος» που ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το 1959. Έχει ασχοληθεί με τη Λογοτεχνία και έχει εκδώσει τα βιβλία: “Γυναικείες μορφές της Αιτωλοακαρνανίας”, 2000, “Το κτήμα”, θεατρικό έργο, 2003, και “Ποιήματα της παιδικής, εφηβικής και νεανικής ηλικίας”, 2007.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου δήλωσε για την απώλεια της Μαίρης Χρυσικοπούλου: «Η Μαίρη Χρυσικοπούλου υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της πόλης. Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Λαογραφικού – Ιστορικού – Φιλολογικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας και συγγραφέας. Μάχιμη μέχρι το τέλος έβαλε την υπογραφή της σε σημαντικές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς να χάσει τον ενθουσιασμό και το πάθος που την χαρακτήριζε. Αγωνίστρια από τα νεανικά της χρόνια κατάφερε να αναδείξει τον ιστορικό ρόλο της γυναίκας στην περιοχή μας. Το Αγρίνιο οφείλει στη Μαίρη Χρυσικοπούλου τιμή και σεβασμό».

Μεσολόγγι: Βρέθηκε η 82χρονη που αγνοούνταν