ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου στον Πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου στον Πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (εικόνες)

Αγρίνιο: Δωρεάν μέτρηση σακχάρου στον Πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη (εικόνες)

Το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησε προς όλους τους πολίτες δωρεάν μέτρηση σακχάρου στον Πεζόδρομο της Χαρίλαου Τρικούπη (απέναντι από την είσοδο του Δημαρχείου).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη η οποία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του πληθυσμού αναφορικά με το πρόβλημα του Σακχαρώδη Διαβήτη, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης θα φωταγωγηθεί συμβολικά με γαλάζιο χρώμα το κτίριο του Δημοτικού Συμβουλίου (πρώην Τράπεζας Ελλάδος)

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μέρα υπενθύμισης και επαγρύπνησης, καθώς η συχνότητα της νόσου αυξάνεται παγκοσμίως.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαβήτης έχει την υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης στο δυτικό κόσμο (ιδιαίτερα ο διαβήτης τύπου ll) και αποτελεί μια σαφή ένδειξη για τη συσχέτιση της με τον σύγχρονο τροπή ζωής, της διατροφικές συνήθειες και την έλλειψη σωματικής άσκησης.

Στις 19:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, υπαίθρια εκδήλωση από τον Σύλλογο Διαβητικών Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» στον Πεζόδρομο της Οδού Βότση, η οποία τελεί υπό τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας.

Οι χορευτές του Παγκρήτιου Συλλόγου θα χορέψουν προσπαθώντας να κρατήσουν σε ισορροπία ένα γαλάζιο μπαλόνι γεγονός που αντικατοπτρίζει την ισορροπία που πρέπει να έχει ένα άτομο με διαβήτη στην καθημερινότητα του.

Επίσης θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σε όποιον το επιθυμεί από εξειδικευμένα άτομα.

Βάζει τα «χριστουγεννιάτικα» το Αγρίνιο – Φωταγωγείται ο διάκοσμος στις 24 Νοεμβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ