ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Διάσωση Σαπίτη από αυλή στο Δοκίμι

Αγρίνιο: Διάσωση Σαπίτη από αυλή στο Δοκίμι

Αγρίνιο: Διάσωση Σαπίτη από αυλή στο Δοκίμι

Ο Αγρινιώτης διασώστης άγριων ζώων Νίκος Πατερέκας με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου σήμερα το μεσημέρι, στο Δοκίμι, διέσωσε Σαπίτη! Ο κ.Πατερέκας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ανέφερε:  

Σημερινή μεσημεριανή διάσωση ενός Σαπίτη (Malpolon insignitus) μαζί με Πυροσβέστες Αγρινίου από μία αυλή ενός σπιτιού στο Δοκίμι Αγρινίου.

Το συγκεκριμένο φίδι είχε εγκλωβιστεί σε ένα δίχτυ ενός φράχτη, το απεγκλωβίσαμε και απελευθερώθηκε σε περιοχή μακριά από οικισμούς στη φύση.

Οι Σαπίτες είναι φίδια που είναι αρκετά σβέλτα, με πολύ όραση, ημερόβια φίδια.

Έχουν την συνήθεια πολλές φορές να σηκώνουν το κεφάλι τους πιο ψηλά από το σώμα τους για να παρατηρήσουν τριγύρω, π.χ όταν κυνηγούν ή όταν θέλουν να περάσουν έναν πολυσύχναστο δρόμο, σαν τις κόμπρες.

Είναι φίδι που αν συναντηθεί με τον άνθρωπο σε ανοιχτό χώρο θα προτιμήσει να το βάλει στα πόδια γιατί τον φοβάται, αν όμως είναι στριμωγμένο, εγκλωβισμένο ή πιαστεί θα φυσήξει και θα δαγκώσει επανειλημμένα.

Έχει ασθενές δηλητήριο οπότε δεν κινδυνεύει κάποιος από το δάγκωμα του, καθώς δεν είναι εύκολη η έκχυση δηλητηρίου λόγω τέτοιας θέσης των δοντιών στην στοματική κοιλότητα (στο πίσω μέρος του στόματος και κοιτούν προς τα μέσα).

Τα δόντια αυτά που εκχέουν δηλητήριο εξυπηρετούν άλλο σκοπό, όταν ο σαπίτης κυνηγά συνήθως μικρά θηράματα όπως σαύρες.

Λανθασμένα επίσης αποκαλείται Σαπίτης καθώς ” δεν σαπίζει το δέρμα στο σημείο που θα δαγκωθεί κάποιος” αυτές οι φήμες από στόμα σε στόμα δημιούργησαν λάθος εικόνα και αντίληψη για την πραγματική φύση του φιδιού αυτού.

Στην πραγματικότητα όπως έγραψα είναι ένα φίδι που αποφεύγει τον άνθρωπο αν δαγκώσει μόνο σε άμυνα δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρός, παραμόνο μία εμπειρία αντίστοιχη με το.λ τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας”.

Θέμα χρόνου η σύλληψη του ασυνείδητου οδηγού που εγκατέλειψε τη 12χρονη – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας στον “Δυτικά Fm 92.8”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr