ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Διαμαρτυρήθηκαν στον ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι – “Έχουμε να δούμε αύξηση από το 2010” (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Διαμαρτυρήθηκαν στον ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι – “Έχουμε να δούμε αύξηση από το 2010” (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Διαμαρτυρήθηκαν στον ΕΦΚΑ οι συνταξιούχοι – “Έχουμε να δούμε αύξηση από το 2010” (εικόνες – video)

Καμία ουσιαστική αύξηση δεν έχουν δει τα τελευταία πολλά χρόνια όπως τόνισαν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και Ο.Α.Ε.Ε. που διαμαρτυρήθηκαν το πρωί της Δευτέρας (12.09.22) έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στο Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Δημητρουλής επέκρινε το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για αύξηση 6% το 2023, τονίζοντας ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε λεπτό παραπάνω στο λογαριασμό τους υπό το βάρος της “προσωπικής διαφοράς”.

Επιπλέον η συγκεκριμένη αύξηση, όπως είπε, δεν θα ξεπεράσει τα 30 ευρώ το μήνα, παρότι είχε μπει “πάγος” από το 2010.  “Τότε το ψωμί είχε 80 λεπτά, τώρα έχει 2,40 το κιλό”, υπενθύμισε ο κ. Δημητρουλής και αναφερόμενος τόσο στην ακρίβεια όσο και τις περικοπές, έκανε λόγο για κοροϊδία.

Δείτε τι δήλωσε ο κ. Δημητρουλής:

 

Τα αιτήματα των συνταξιούχων:

● Δεν αντέχουμε τις περικοπές. Δεν αντέχουμε την ακρίβεια. Απαιτούμε να ζήσουμε με τις συντάξεις που πληρώσαμε και τις περικόψατε.

● Δώστε τώρα γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, αποδώστε τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά, το 0.5% του ΑΕΠ. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα.

● Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.

● Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

● Δεν πρόκειται να δεχθούμε και δεν διεκδικούμε επιδόματα πείνας.

● Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν
παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

● Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

● Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

● Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

● Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

Σε ανακοίνωση των Συλλόγων τους αναφέρονται τα εξής:

Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας, δεν θα πέσουμε στον Kαιάδα που μας οδηγείτε. Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε.

Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας.

Οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα γιατί ξέρουμε ότι μόνο με αυτόν μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα που μαγειρεύετε, για να ολοκληρώσετε το αντιασφαλιστικό σας πάζλ, το οποίο προσπαθείτε να κουκουλώσετε τάζοντας «αυξήσεις» για το 2023.

– ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

– ΓΕΝΑΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΡΑ

Πάτρα – Διπλή οικογενειακή τραγωδία: Σήμερα οι κηδείες γιου και πατέρα!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ