ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Η Δεξίωση και τα μηνύματα των επισήμων για την 28η Οκτωβρίου (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Η Δεξίωση και τα μηνύματα των επισήμων για την 28η Οκτωβρίου (εικόνες – video)

Αγρίνιο: Η Δεξίωση και τα μηνύματα των επισήμων για την 28η Οκτωβρίου (εικόνες – video)

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε η εθιμοτυπική δεξίωση. Οι επίσημοι έστειλαν τον δικό τους μήνυμα, είτε αμέσως μετά την παρέλαση στην πλατεία, είτε στο πλαίσιο της δεξίωσης για την 28η Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πρώην κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Με την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίουπαρουσία του Γενικού  Γραμματέα Υποδομών  Κωνσταντίνου Μαγουλά, του Βουλευτή

Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Παπαθανάση και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη, Αντιδημάρχων, δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στο συμβολισμό της ημέρας: «Στης ιστορίας το διάσελο, ο λαός μας πολέμησε όρθιος. Η επέτειος του «Όχι» υπογραμμίζει  το μεγαλείο των Ελλήνων που πολέμησαν μέχρις εσχάτων με όπλο την Εθνική Υπερηφάνεια. Η28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους ήρωες που υπερασπίστηκαν την πατρίδα, τους μαχητές της Ελευθερίας που έγιναν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους.

Ας τιμήσουμε τους ήρωες μας με πράξεις. Ας πούμε  ένα μεγάλο ΟΧΙ στο γκρίζο και ας υπερασπιστούμε την ενότητα του λαού μας. Ας μη ξεχάσουμε ποτέ  την εθνική μας κληρονομιά. Η  Ελλάδα ξέρει να πολεμά και να νικά».

Αστακός: Εντυπωσιακή η λαμπαδηδρομία για την Επέτειο του “ΟΧΙ”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ