ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – Χριστούγεννα και πανδημία: Γιορτές μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Αγρίνιο – Χριστούγεννα και πανδημία: Γιορτές μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Αγρίνιο – Χριστούγεννα και πανδημία: Γιορτές μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Αγρίνιο: Χριστούγεννα και πανδημία: Γιορτές μόνο σε εξωτερικούς χώρους Προσαρμοσμένο στην πανδημία και με γνώμονα την ασφάλεια το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου  

Μετά την σταδιακή φωταγώγηση του κέντρου του Αγρινίου που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Αγρινίου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού προετοιμάζουν ένα ευχάριστο και εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στα πρωτόκολλα του covid-19, με εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν αποκλειστικά και μόνο σε εξωτερικούς χώρους!

Ανέκαθεν τη βραδιά της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, που φέτος προγραμματίζεται για τις 10 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται μια μεγάλη συναυλία στην πλατεία, όπως θα γίνει και φέτος, ενώ αντίστοιχες συναυλίες θα διοργανωθούν τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Στόχος του δήμου Αγρινίου, είναι οι φετινές γιορτές να είναι πρωτίστως ασφαλής για την υγεία μας και να μείνουν αξέχαστες για μικρούς και μεγάλους, δεδομένου πως πέρυσι λόγω της πανδημίας όλο το πρόγραμμα ακυρώθηκε!

Το παγοδρόμιο που φέτος έχει στηθεί στο παρκινγκ στα παλιά σφαγεία ήδη είναι έτοιμο, αλλά λόγω καιρού δεν λειτούργησε ακόμη, ενώ φέτος θα «πρωταγωνιστήσουν» δραστηριότητες φιλανθρωπικού και κοινωνικού χαρακτήρα!

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου μιλώντας στη «Σ» ξεδίπλωσε το σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου:

«λόγω της έξαρσης και πάλι της πανδημίας δεν γνωρίζουμε ποιες εκδηλώσεις τελικά θα πραγματοποιηθούν και ποιες όχι, αλλά πρέπει να έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα και ταυτόχρονα την ευελιξία να κινηθούμε ανά πάσα στιγμή στις «απαιτήσεις» της πανδημίας με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των δημοτών μας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου

Προϋπόθεση του σχεδιασμού, που κάνουμε ήταν και είναι όλες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν να είναι σε εξωτερικούς χώρους και πάντα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύντομα αναμένονται τα χριστουγεννιάτικα δένδρα που θα στολίσουν  πολλά σημεία του δήμου, κοινότητες και διάφορα άλλα σημεία στο Αγρίνιο.

Θα λειτουργήσει σύντομα το χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στο παρκινγκ στα παλιά σφαγεία με παγοδρόμιο και πολλά άλλα παιχνίδια.

Θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις – συναυλίες, μια την βραδιά που θα φωταγωγηθεί το δένδρο στην κεντρική πλατεία της πόλης, μια τις παραμονές των Χριστουγέννων και μια τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλάνο μας είναι τα παιδιά των σχολείων να δημιουργήσουν στολίδια και να στολίσουν δένδρα σε διάφορα σημεία της πόλης και στις κοινότητές μας, ενώ θα γίνουν πολλές εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, είτε από την Ακτίνα Εθελοντισμού, είτε από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στις κοινότητές μας θα γίνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της φωταγώγησης του δένδρου, καθώς επίσης και πολλά bazaar. Πολλές εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Ο κινηματογράφος «Άνεσις» θα συνεχίσει να λειτουργεί κυρίως με προβολές για τους μικρούς συμπολίτες μας και θα είναι ο μόνος εσωτερικός χώρος, που οι προβολές που θα γίνονται εκεί θα είναι ενταγμένες στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.

Φέτος οι εκδηλώσεις μας δεν θα είναι πολλές, όπως άλλες χρονιές που διοργανώναμε περισσότερες και από 110, αλλά θέλουμε να υπάρχει ασφάλεια για την υγεία μας και να προσφέρουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους συμπολίτες μας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”      

Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr