Αγρίνιο: Χειροπέδες για απειλή με κατσαβίδι σε βάρος δημοτικής υπαλλήλου - Τι καταγγέλουν οι εργαζόμενοι

Κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση αντιμετωπίζει ένας άνδρας που κρατώντας...κατσαβίδι τα έβαλε με δημοτική υπάλληλο στο Αγρίνιο.

Ακόμη μια σύλληψη στο Αγρίνιο για καταδικαστική απόφαση

Κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων, απειλή και εξύβριση αντιμετωπίζει ένας άνδρας που κρατώντας...κατσαβίδι τα έβαλε με δημοτική υπάλληλο στο Αγρίνιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε βάρος υπαλλήλου που εργάζεται στον τομέα Πρασίνου και εκείνη την ώρα κλάδευε.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που εργαζόμενοι στο Δήμο δέχονται επίθεση. Το περασμένο καλοκαίρι άτομο με ψυχολογικά προβλήματα είχε προπηλακίσει  υπλλήλους στο κτήριο της πρώην Τράπεζας της Ελλάδας. Τότε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας είχε καταγγείλει την έλλειψη ασφάλειας στα κτήρια των υπηρεσιών του Δήμου.

Η νέα καταγγελία

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή το περιστατικό προχωρά σε νέες καταγγελίες.

Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής:

"Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες επικίνδυνων συμπεριφορών συνδημοτών μας απέναντι σε υπαλλήλους του Δήμου Αγρινίου. Συγκεκριμένα συνδημότης μας απείλησε με κατσαβίδι συνάδελφο της Υπηρεσίας Πρασίνου επειδή έκανε της δουλειά της κλαδεύοντας τα δέντρα της κεντρικής πλατείας της πόλης του Αγρινίου.

Η συνάδελφος γλίτωσε τα χειρότερα καθώς παρενέβη η αστυνομία η οποία και συνέλαβε το συγκεκριμένο άτομο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και κάθε παρόμοια συμπεριφορά, ζητώντας την πλήρη ηθική αποκατάσταση της συναδέλφου και την καταδίκη τέτοιων περιστατικών.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι και θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης  των συμπολιτών μας χωρίς να υποκύπτουν σε οποιασδήποτε μορφής βίας που τους ασκείται σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής, απ’ όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Ζητάμε την συνδρομή και την συμπαράσταση των συμπολιτών μας κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Σε περιπτώσεις διαφωνίας μπορούν να απευθύνονται αρμοδίως προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και όχι να επιτίθενται στους εργαζόμενους.

Τέλος ευχαριστούμε τους εργαζόμενους στην Αστυνομία που απέτρεψαν τα χειρότερα για την συνάδελφο".

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι εξύβρισε και απείλησε με τη χρήση κατσαβιδιού, δημοτική υπάλληλο.

Σε σωματική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα ηλεκτρολογικό κατσαβίδι.

*Φωτογραφία αρχείου

Αγρίνιο: Σκύλος για …βραβείο – Εντόπισε 500 γραμμάρια κάνναβης σε προφυλακτήρα αυτοκινήτου