ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αύριο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου η εξόδιος ακουλουθία της Ελένης Παπαχρήστου, αδελφής του Μητροπολίτη

Αγρίνιο: Αύριο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου η εξόδιος ακουλουθία της Ελένης Παπαχρήστου, αδελφής του Μητροπολίτη

Αγρίνιο: Αύριο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου η εξόδιος ακουλουθία της Ελένης Παπαχρήστου, αδελφής του Μητροπολίτη

Στις 10 το πρωί της Τρίτης 14.12.21, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αγρινίου, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθίας της Ελένης Παπαχρήστου, αδελφής του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που έφυγε σε ηλικία 78 χρόνων ως συνέπεια των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Για το θάνατό της ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Η ανακοίνωση

«Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως και στενοχωρίας, αναγγέλλει την κοίμηση της κατά σάρκα αδελφής του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, μακαριστής Ελένης Παπαχρήστου.

Η Ελένη Παπαχρήστου γεννήθηκε στο Αγρίνιο το έτος 1943. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του ιερέως Ευστρατίου και της πρεσβυτέρας Θεοδοσίας Παπαχρήστου. Παρακολούθησε τα εγκύκλια γράμματα στο Αγρίνιο. Πολύ νωρίς στερήθηκε της φυσικής οράσεως και έκτοτε παρέμεινε στην πατρική της οικία δεχόμενη την φροντίδα των γονέων της αρχικά και στην συνεχεία του αδελφού της, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς και ως Ιερομόναχος αλλά και ως Μητροπολίτης συνέχισε να διαμένει μαζί της και να μεριμνά θυσιαστικά για αυτήν γινόμενος η βακτηρία και η ανακούφιση της σε ολόκληρη την ζωή της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου, αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10:00’, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό».

Ο αποκλεισμός της γέφυρας του Ευήνου επιβαρύνει τους οδηγούς με διόδια – Τι ζήτησε ο Δήμος Ναυπακτίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ