ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Αυλαία με “Τα Κλέφτικα” και την Αρετή Κετιμέ για το Δη.Πε.Θε στις 29 Ιουνίου

Αγρίνιο: Αυλαία με “Τα Κλέφτικα” και την Αρετή Κετιμέ για το Δη.Πε.Θε στις 29 Ιουνίου

Αγρίνιο: Αυλαία με “Τα Κλέφτικα” και την Αρετή Κετιμέ για το Δη.Πε.Θε στις 29 Ιουνίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (Δη.Πε.Θε.) Αγρινίου ανοίγει την αυλαία του θερινού του προγράμματος με τη μουσική παράσταση «Τα Κλέφτικα», την Τρίτη 29 Ιουνίου στον κινηματογράφο «Ελληνίς», στις 9.30 το βράδυ.

«Και στη δεξιά μου τη μεριά ν΄αφήστε παραθύρι,
να μπαίνει ό ήλιος το πρωί και το δροσό το βράδυ,
να μπαινοβγαίνουν τα πουλιά, της άνοιξης τ΄αηδόνια,
και να περνούν οι γέμορφες, να με καλημεράνε».
«Του κλέφτη το κιβούρι”

Τα κλέφτικα τραγούδια εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο. Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Εδώ οι ήρωες, σε αντίθεση από τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα.

Σε όλα σχεδόν απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προσώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.

Παίζουν οι μουσικοί:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: κλαρίνο
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: λαούτο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: κρουστά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: βιολί

σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
videoart: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ηχητική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
στις απαγγελίες των κειμένων ακούγονται οι φωνές των ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΛΑ

Θα ακολουθήσει περιοδεία της παράστασης:

  • 30 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ στις 9.30 μ.μ.
  • 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΠΑΤΡΑ στις 9.30 μ.μ.
  • 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΚΑΣΤΡΟ, ΒΟΝΙΤΣΑ στις 9.30 μ.μ.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ στις παραστάσεις του.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 – 21158 & 46452 από τις 9.00 π.μ – 13.00 μ.μ. για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κοινό, για να είναι έγκυρη η κράτηση θέσεων και προς αποφυγή συνωστισμού, θα πρέπει να περάσει από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (Βότση 1)
τη Δευτέρα 28-06-2021 από τις 10.00 π.μ.-14.00 μ.μ. και από 19.00 μ.μ. – 21.00 μ.μ. για να παραλάβει ΔΩΡΕΑΝ το εισιτήριό του.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την Αερολέσχη Αγρινίου

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr