Αγρίνιο – Αβωρανη: Επικίνδυνος, στενός και με συχνά ατυχήματα δρόμος (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πολλές φορές έχει γίνει λόγος για την επαρχιακή οδό Αγρινίου – Θέρμου και συγκεκριμένα για το τμήμα αυτής μεταξύ του Αγρινίου και της Νέας Αβώρανης. Στο τμήμα αυτό πρωταρχικό ήταν το ζήτημα της διάσωσης της γέφυρας της Ερημίτσας από ανεπανόρθωτες ζημιές, ενδεχομένως και κατάρρευση, με την έγκυρη παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την αποκατάσταση των ζημιών στα πέδιλα στήριξής της.

Το θέμα όμως που παραμένει, στο τμήμα αυτό της προαναφερθείσας επαρχιακής οδού, είναι αυτό που αφορά την απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία λόγω του στενού δρόμου και των συνεχόμενων αντίρροπων στροφών εκατέρωθεν της γέφυρας καθώς και την αδυναμία της διέλευσης αντιθέτως κινουμένων οχημάτων σε αυτή. Το αποτέλεσμα είναι τα συχνά ατυχήματα σε αυτή την περιοχή εκ των οποίων πολλά γνωστοποιούνται και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Είναι γνωστό ότι η επαρχιακή οδός Αγρινίου – Θέρμου καλύπτει της συγκοινωνιακές ανάγκες μεγάλης περιοχής του νομού (επαρχία Τριχωνίδας και ορεινής Ναυπακτίας) καθώς και πέραν αυτού όπως είναι η Ευρυτανία μέσω Προυσού. Επί πλέον είναι η οδός από την οποία εξαρτάται άμεσα η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (Τριχωνίδα, Θέρμο κλπ). Οπως έχει λοιπόν σήμερα η κατάσταση, ειδικά στο πρώτο τμήμα της προαναφερθείσης επαρχιακής οδού, μην περιμένουμε ουσιαστική αξιοποίηση της περιοχής.

Γιάννης Γιαννακόπουλος

κείμενο – φωτογραφίες – video Γιάννης Γιαννακόπουλος

Αγρίνιο: H Τιμία Καρά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στην Αγία Τριάδα