ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αποφασίστηκε η χωροθέτηση Ιερού Ναού στο προαύλιο του Νοσοκομείου – Το “ευχαριστώ” της Μητρόπολης

Αγρίνιο: Αποφασίστηκε η χωροθέτηση Ιερού Ναού στο προαύλιο του Νοσοκομείου – Το “ευχαριστώ” της Μητρόπολης

Αγρίνιο: Αποφασίστηκε η χωροθέτηση Ιερού Ναού στο προαύλιο του Νοσοκομείου – Το “ευχαριστώ” της Μητρόπολης

Ένα βήμα πριν τη θεμελίωση βρίσκεται ο Ιερός Ναός που πρόκειται να ανεγερθεί στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Αγρινίου καθώς με ομόφωνη απόφασή του Δ.Σ. έγινε η χωροθέτηση.

Το παρεκκλήσι πρόκειται να κατασκευαστεί στη νησίδα που βρίσκεται μετά την κεντρική πύλη και τον κυκλικό κόμβο, στην είσοδο της νοσηλευτικής μονάδας.

Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε τη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και προσωπικά τον κ. Δαμασκηνό όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του κ. Δαμασκηνού τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Με αισθήματα χαράς και ικανοποιήσεως η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ενημερώθηκε για την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, σχετικά με την χωροθέτηση του Ιερού Ναού, που θα ανεγερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5/21-02-2023 Πράξη του Δ. Σ. αποφασίστηκε ο Ιερός Ναός να ανεγερθεί στη νησίδα, έμπροσθεν της κεντρικής πύλης του Νοσοκομείου.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον κ. Μιχαήλ Σερασκέρη, Διοικητή του Νοσοκομείου και Πρόεδρο του Δ.Σ., καθώς και σε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. για την πρώτη αυτή απόφαση και την γενικότερη συναντίληψη και συμπαράσταση στο θέμα της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού του Νοσοκομείου Αγρινίου, που αποτελεί αίτημα ετών όλων των δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη είναι έτοιμη, μετά από τις οριστικές αποφάσεις, να προχωρήσει στην εκπόνηση των σχετικών μελετών και των τοπογραφικών διαγραμμάτων, ώστε το συντομότερο να φθάσει η ημέρα που θα τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Ιερού Ναού, όπου οι ασθενείς και οι συνοδοί τους θα καταφεύγουν για να αναζητούν την ελπίδα, την παρηγορία και την βοήθεια του Θεού, κατά την δοκιμασία της ασθενείας τους.

Φυσικό αέριο: Χρονική προθεσμία από την ΕΔΕΥΕΠ για την πρώτη γεώτρηση στο Ιόνιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ