ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΆνω κάτω στο Αγρίνιο με τον αντικαπνιστικό νόμο – Παραιτήθηκαν από το Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Τσιρώνης και Αλεξάς!

Άνω κάτω στο Αγρίνιο με τον αντικαπνιστικό νόμο – Παραιτήθηκαν από το Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Τσιρώνης και Αλεξάς!

Άνω κάτω στο Αγρίνιο με τον αντικαπνιστικό νόμο – Παραιτήθηκαν από το Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής Τσιρώνης και Αλεξάς!

Καταιγιστικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, στο Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου, έφερε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί καταστηματάρχες δε συμμορφώνονται με το νόμο και επιτρέπουν το κάπνισμα αλλά και οι ελλιπείς έλεγχοι, οδήγησαν σε παραίτηση από το Δ.Σ. του Συλλόγου, τον Πρόεδρο Χρήστο Τσιρώνη και τον Ταμία Κωνσταντίνο Αλεξά. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, αφήνουν σοβαρές αιχμές κατά των αρμοδίων, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για μικροπολιτικά προεκλογικά παιχνίδια!

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης:

Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις όσον αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο είναι ραγδαίες. Αν και καθυστερημένα η πόλη μας “αποφάσισε” να  τηρήσει το νομοθετικό πλαίσιο και να μην επιτρέπουν στους πελάτες εντός κλειστών χώρων να καπνίζουν, δεν λείπουν και τα κρούσματα αυτών που θεωρούν επαναστατικό να αντιτίθενται… Δυστυχώς οι δημόσιες υπηρεσίες δεν συμμετέχουν, ως όφειλαν, στην τήρηση του νόμου ελέγχοντας τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Είναι θέμα παιδείας κάποιες φορές να μην αισθανόμαστε την ανάγκη ότι πρέπει να μας τιμωρήσουν για να συμμορφωθούμε… Απ’ ότι φαίνεται η παιδεία λείπει σε πολλούς στην πόλη μας. Στα Τρίκαλα και σε πολλές άλλες πόλεις οι επιχειρηματίες απλώς εφαρμόζουν το αυτονόητο… Είναι απορίας άξιο πως όλοι αυτοί που είναι απέναντι, ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού να «πειθαρχούν» χωρίς καμία αντίδραση. Όλοι έχουμε απαίτηση να αλλάξει το Αγρίνιο, διάθεση να αλλάξουμε εμείς έχουμε;

Για τον λόγο του ότι δεν μπορούμε συνέχεια να απαντάμε στις ερωτήσεις του τύπου επιτρέπεται, δεν επιτρέπεται, αυτός στο μαγαζί του το επιτρέπει, εκείνος θεωρεί ότι είναι επιλογή του κτλ και για να μην εμπλακούμε σε μικροπολιτικά προεκλογικά παιχνίδια, παραιτούμαστε από τα καθήκοντά μας στο ΔΣ.

Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι συνάδελφοι να αναλάβουν την τύχη του συλλόγου και να προσπαθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους για το κοινό μας καλό. Εμείς θα διατηρήσουμε τα καταστήματά μας ως μη καπνιζόντων σε κλειστούς χώρους και ευελπιστούμε ότι πελάτες και πολλοί συνάδελφοι θα το εκτιμήσουν και θα το επιβραβεύσουν.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε στο ΔΣ του Συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια.

Με 14 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια ενισχύει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αιτωλοακαρνανίας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr