ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή – «Χαμηλές πτήσεις»

Αγρίνιο: Αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή – «Χαμηλές πτήσεις»

Αγρίνιο: Αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή – «Χαμηλές πτήσεις»

«Χαμηλές πτήσεις» όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως καθυστερημένα ξεκίνησε φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ το ενδιαφέρον των Αγρινιωτών δεν είναι πολύ μεγάλο, δεδομένου ότι οι ευπαθείς ομάδες εμβολιάστηκαν νωρίτερα

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης για κάποιες ομάδες του πληθυσμού ο αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή, κάτι που ναι μεν για τη φετινή χρονιά είναι πολύ καθυστερημένη ενέργεια, αλλά όπως αναφέρουν φαρμακοποιοί για του χρόνου και τις υπόλοιπες χρονιές είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα εξυπηρετήσει πολύ τους πολίτες που εντάσσονται στις ομάδες αυτές.

Το πρωί της Τρίτης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας απέστειλε στους φαρμακοποιούς μέλη του αναλυτικές οδηγίες για πολλά θέματα που αφορούν τον αντιγριπικό εμβολιασμό στο φαρμακείο και πλέον όλοι είναι σε ετοιμότητα, ώστε να εξυπηρετήσουν όποιον αποταθεί στο φαρμακείο για να εμβολιαστεί.

Βέβαια, όπως προαναφέραμε, φέτος το μέτρο αυτό έρχεται αρκετά καθυστερημένο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανάμεσά τους και οι ομάδες που το μέτρο αυτό τους αφορά, έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί ακόμη συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί και βλέπουν τον εμβολιασμό τους κατά της γρίπης στο φαρμακείο ως σημαντική ευελιξία και σύντομα αναμένεται να εμβολιαστούν.

Οι ανεμβολίαστοι όμως πρέπει να γνωρίζουν πως για να μπορέσει να δράσει το εμβόλιο θα πρέπει να περάσουν περίπου 15 ημέρες από την ημέρα του εμβολιασμού τους, όπως επίσης αυτή η χρονιά που διανύουμε θεωρείται δύσκολη, καθώς ήδη έχει καταγραφεί αύξηση στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας Αχιλλέας Κοντοπάνος μιλώντας στη «Σ» για τον αντιγριπικό εμβολιασμό στα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή τόνισε:

Αγρίνιο: Αντιγριπικός εμβολιασμός χωρίς συνταγή - «Χαμηλές πτήσεις»
Ο Αχιλλέας Κοντοπάνος

«μας δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα γίνεται η καταχώρηση του αντιγριπικού εμβολιασμού και πλέον οι ασφαλισμένοι χωρίς συνταγογράφηση, αλλά μόνο με το ΑΜΚΑ τους μπορούν να εμβολιάζονται στο φαρμακείο.

Ο εμβολιασμός ισχύει μόνο για τους ασφαλισμένους που ανήκουν σε κάποιες κατηγορίες και δικαιούνται να κάνουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, δεν είναι για όλους τους πολίτες. Δεν άλλαξε κάτι δηλαδή από ό,τι ίσχυε, απλά πλέον δεν χρειάζεται όσοι ανήκουν στις κατηγορίες αυτές να πάνε στο γιατρό.

Όταν υπάρχει κάποιο συνοδό νόσημα όπως λ.χ. ζαχαρώδεις διαβήτης, πνευμονοπάθεια ή για παιδάκια κλπ τότε δικαιολογείται η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολιασμού, επομένως αυτές οι ομάδες μπορούν να προσέλθουν στο φαρμακείο και χωρίς να επιβαρυνθούν κάτι να εμβολιαστούν.

Δεν έδειξε ακόμη κάποιο ενδιαφέρον ο κόσμος, αλλά οι περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν ήδη εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό έρχεται καθυστερημένα για φέτος, αλλά είναι ένα καλό πολύ μέτρο που θα βοηθήσει πολύ από του χρόνου, ώστε οι συμπολίτες μας που τους αφορά να μην συνωστίζονται στους γιατρούς.

Το πρωί της Τρίτης ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Τριχωνίδας έστειλε αναλυτική ενημέρωση στους φαρμακοποιούς – μέλη του για τον τρόπο της καταχώρησης του φαρμακευτικού εμβολιασμού, τον τρόπο που πρέπει οι φαρμακοποιοί να κινηθούν αν δεχθούν έναν συμπολίτη μας για να εμβολιστεί κλπ.

Θα υπάρξουν αρκετοί συμπολίτες μας που θα επισκεφτούν τα φαρμακεία για να εμβολιαστούν, διότι είναι αρκετοί αυτοί που λόγω πίεσης χρόνου δεν κατάφεραν να πάνε στον γιατρό να εμβολιαστούν και επίσης το να πάνε σε ένα φαρμακείο και να εξυπηρετηθούν άμεσα το βρίσκουν ελκυστικό, πολύ εξυπηρετικό, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει ήδη κάνει τον αντιγριπικό εμβόλιο.

Σημαντικό είναι να υπενθυμίσουμε ότι για να δράσει το αντιγριπικό εμβόλιο θα χρειαστούν 15 ημέρες περίπου μετά τον εμβολιασμό, οπότε οι ομάδες που δεν έχουν εμβολιαστεί ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους, καθώς η χρονιά αυτή που διανύουμε φαίνεται πως είναι δύσκολη».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

Λιγότερες ανθρωποκτονίες, περισσότερες εξιχνιάσεις το 2022 – Δ. Γαλαζούλας: «Το σοβαρό έγκλημα σπάνια μένει ανεξιχνίαστο»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ