ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Τι ομολόγησαν οι ανήλικοι σχετικά με το κάψιμο των κάδων στην περιοχή

Αγρίνιο: Τι ομολόγησαν οι ανήλικοι σχετικά με το κάψιμο των κάδων στην περιοχή

Αγρίνιο: Τι ομολόγησαν οι ανήλικοι σχετικά με το κάψιμο των κάδων στην περιοχή

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει δράση, γι’ αυτό βάζαμε τις φωτιές στους κάδους σκουπιδιών». Άφωνοι έμειναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ακούγοντας τους νεαρούς που συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες να προσπαθούν να δικαιολογήσουν το αμόκ… πυρομανίας που τους είχε πιάσει και έκαιγαν τον έναν κάδο μετά τον άλλο.

Τελικά οι αρχές κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τους τρεις ανήλικους, ηλικίας 17, 17 και 15 ετών, «ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο ένας 17χρονος την 6-4-2023 είχε προβεί σε εμπρησμό ενός ακόμα κάδου απορριμμάτων».

Όμως αυτό που προκάλεσε συζητήσεις μεταξύ νομικών και αστυνομικών της πόλης του Αγρινίου ήταν η απόφαση της δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση και των τριών νεαρών.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε την «εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τρεις φορές την εβδομάδα, την χρηματική αποζημίωση του ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου που υπέστη ζημιές από την φωτιά αλλά και του Δήμου Αγρινίου για όλους τους κάδους που καταστράφηκαν.

Επίσης, την καταβολή εγγύησης χιλίων ευρώ μέσα σε δυο μήνες και την απαγόρευση εξόδου από την χώρα».

«Δεν είναι κάτι συνηθισμένο να μην διαχωρίζεται ο ρόλος των συλληφθέντων και η δικαιοσύνη να θεωρεί ότι και οι τρεις είχαν ακριβώς την ίδια συμμετοχή στις πράξεις» λέει νομικός από την Αιτωλοακαρνανία.

Επίσης, αυτοδιοικητικός παράγοντας της πόλης σχολίαζε θετικά το γεγονός ότι «ο Δήμος θα αποζημιωθεί για 36 κάδους σκουπιδιών. Είναι ένα μήνυμα που έστειλε η δικαιοσύνη δείχνοντας ότι πρόκειται για φθορά δημόσιας περιουσίας που δεν μπορεί να την επωμίζονται όλοι».

Για τις διωκτικές αρχές η υπόθεση των νεαρών είναι ακόμα ανοιχτή. Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν ότι «υπάρχουν ευρήματα που έχουν εντοπιστεί σε διάφορες περιπτώσεις εμπρησμών και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Αν προκύψει κάποιο αποτύπωμα ή γενετικό υλικό των συλληφθέντων; Τότε τα πράγματα αλλάζουν» λέει με νόημα αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

*φωτογραφία αρχείου

Πηγή: zougla.gr

Αιτωλοακαρνανία: Ο μόνιμος πληθυσμός σε πόλεις και κοινότητες με βάση τα ολοκληρωμένα στοιχεία της απογραφής

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ