ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: «Ανάσα» οι γιορτές για τα ταξί

Αγρίνιο: «Ανάσα» οι γιορτές για τα ταξί

Αγρίνιο: «Ανάσα» οι γιορτές για τα ταξί

Αγρίνιο: «Ανάσα» οι γιορτές για τα ταξί. Μπορεί η εορταστική περίοδος να ικανοποίησε τους οδηγούς ταξί στο Αγρίνιο, αλλά την ίδια στιγμή το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου «έχασε» επιβατικό κοινό όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Ποιος όμως είναι ο λόγος και τι αναφέρουν οι Πρόεδροι των δύο κλάδων Λεωνίδας Μάττας και Κώστας Νάκος αντίστοιχα;

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Κατά την εορταστική περίοδο άλλοι κάνουν «Ανάσταση» και άλλοι όχι. Φέτος η επισκεψιμότητα στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή ήταν πάρα πολύ μεγάλη και αυτό φαίνεται εκτός από την μεγάλη αύξηση των έκτακτων δρομολογίων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας,  όπως είχε γράψει η «Σ» προ ημερών, στα καταστήματα του κλάδου της εστίασης, αλλά και στην κίνηση στους δρόμους της πόλης.

Από την εορταστική περίοδο ικανοποιημένος είναι και ο κλάδος των ταξί, ενώ τα αστικά λεωφορεία ήταν αυτά που είδαν την επιβατική τους κίνηση να «συρρικνώνεται»! Ο  λόγος της μείωσης του επιβατικού κοινού στο Αστικό ΚΤΕΛ οφείλεται στο ότι σταμάτησαν να χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο οι μαθητές λόγω της «παύσης» των σχολείων και των φροντιστηρίων για τις γιορτές.

Ο Πρόεδρος του Ραδιοταξί Αγρινίου Λεωνίδας Μάττας μιλώντας στη «Σ» ανέφερε:

O Λεωνίδας Μάττας

«Η κίνηση στα ταξί κατά την εορταστική περίοδο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και μέχρι την Πρωτοχρονιά ήταν ικανοποιητική. Υπήρξε κατ’ εκτίμηση αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα και αυτό οφείλεται κυρίως στους ετεροδημότες που επισκέφτηκαν την περιοχή μας. Επίσης, υπήρξε κίνηση αργά τα βράδια, διότι υπήρχε και νυχτερινή ζωή στην πόλη.

Η πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θεωρώ πως θα έχει μια σχετική κίνηση και κυρίως προς το τέλος της όπου θα ξεκινήσουν να μετακινούνται οι επισκέπτες προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ ή άλλους προορισμούς, για να κάνουν τις τελευταίες τους επισκέψεις πριν αναχωρήσουν.

Η τιμή του πετρέλαιο κίνησης έχει πτώση της τάξεως των 20 λεπτών σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο που είχε ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Περιμένουμε και περεταίρω πτώση της τιμής με βάση όλα όσα έχουν ειπωθεί, χωρίς να γνωρίζουμε το πόσο ακριβώς θα μειωθεί.

Σήμερα η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται από 1,75 μέχρι και 1,90 ανάλογα φυσικά με το τι πετρέλαιο επιλέγει να χρησιμοποιεί κανείς στο αυτοκίνητό του. Η περίοδος με τη κατακόρυφη αύξηση του πετρελαίου κίνησης ήταν αρκετά δύσκολη για τα ταξί, διότι το πετρέλαιο είναι το βασικότερο για τη λειτουργία του ταξί, είναι η «πρώτη ύλη» για την δουλειά μας. Τότε το επιπλέον κόστος σε μηνιαία βάση ήταν μεταξύ 150 ευρώ και 200 ευρώ, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που έκανε το εκάστοτε ταξί, αλλά όπως και να ’χει τα χρήματα ήταν πολλά και το κόστος ήταν πολύ μεγάλο για εμάς. Ήταν σημαντικό κόστος, διότι ήταν σε καθημερινή βάση».

Αναμενόμενη η μείωση της κίνησης στο Αστικό ΚΤΕΛ

Ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Κώστας Νάκος αναφέρθηκε στο «ιδιαίτερο» της περίπτωσης του επιβατικού κοινού στο Αστικό ΚΤΕΛ, αλλά και στο «αγκάθι» του πετρελαίου κίνησης που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες των αστικών λεωφορείων. Συγκεκριμένα ο κ. Νάκος τόνισε: «η κίνηση πάντα είναι η ίδια στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου. Τη διαφορά την κάνει πάντα η μετακίνηση των μαθητών, είτε λόγω σχολείου, είτε λόγω φροντιστηρίων. Λόγω γιορτών τα σχολεία και τα φροντιστήρια σταμάτησαν, συνεπώς μειώθηκε και η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου αυτή την περίοδο και μόνο για τον συγκεκριμένο λόγο. Οι γιορτές δεν επηρέασαν αυξητικά το επιβατικό κοινό λόγω των γιορτών. Όσοι μετακινούνταν κατά το προηγούμενο διάστημα με το Αστικό ΚΤΕΛ, αυτοί κινήθηκαν και κατά την εορταστική περίοδο, αλλά ο λόγος της μετακίνησής τους πιθανότατα μπορεί να άλλαξε. Ανέκαθεν στις γιορτές έχουμε μείωση του επιβατικού κοινού, όχι για κάποιον άλλο λόγω, αλλά επειδή δεν χρειάζεται να μετακινηθούν οι μαθητές.

Ο Κώστας Νάκος

Με το πετρέλαιο κίνησης αντιμετωπίζουμε σοβαρό ζήτημα, διότι το πετρέλαιο είναι αυξημένο, ενώ την ίδια στιγμή το επιβατικό κοινό δεν αυξάνεται και οι τιμές των εισιτηρίων είναι στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον για 10 χρόνια. Για τη μετακίνηση των πολιτών μέσα στο Αγρίνιο η τιμή του εισιτηρίου είναι 80 λεπτά, ενώ το ακριβότερο εισιτήριο του Αστικού ΚΤΕΛ είναι 2 ευρώ για τα πολύ απομακρυσμένα χωριά της περιοχής μας. Συνεπώς, τα πράγματα με το πετρέλαιο κίνησης για μας είναι δύσκολα, πόσο μάλλον όταν η τιμή του πετρελαίου ήταν πάνω από τα 2 ευρώ. Υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στο Αστικό ΚΤΕΛ λόγω πετρελαίου κίνησης, την οποία όμως την απορροφούμε, δεν την μετακυλύουμε στο επιβατικό κοινό. Η αύξηση αυτή είναι σίγουρα της τάξεως του 30%. Οπότε εύκολα μπορεί να αναληφθεί κανείς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχολεία: Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στη γρίπη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ