Αγρίνιο: Ανακοίνωση του Νοσοκομείου για το θάνατο του 51χρονου - Γιατί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ είχε βαριά αιμοδυναμική αστάθεια σε έδαφος σηπτικής καταπληξίας με πολυοργανική ανεπάρκεια

Νέα τηλεφωνική γραμμή ραντεβού στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου με ανακοίνωσή της αναφέρεται στο θάνατο του 51χρονου ο οποίος είχε πάρει εξιτήριο  από τη νοσηλευτική μονάδα έχοντας νοσηλευθεί με συμπτώματα πνευμονίας αλλά χθες (22.4.24) έφυγε από τη ζωή έπειτα από νέα διακομιδή. 

Στο ιατρικό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά στο τι είχε προηγηθεί αλλά και σε ποια κατάσταση μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο ο άτυχος άνδρας ενώ δίνονται πληροφορίες για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. 

Τέλος εκφράζονται συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Νοσοκομείου: 

Από την Διοίκηση του Γ. Ν. Aιτωλοακαρνανίας γνωστοποιείται ότι σύμφωνα με Ιατρικό Ανακοινωθέν της 23/04/2024, τα γεγονότα που προηγήθηκαν του θανάτου του ασθενούς με τα αρχικά ΠΚ 50 ετών για τον οποίο γίνεται αναφορά στον σημερινό τύπο, έχουν ως ακολούθως:

Ο ασθενής προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων στις 22/04/2024 ασταθής αιμοδυναμικά, ταχυπνοϊκός με εικόνα οξείας κοιλίας, ανουρικός, αναφέροντας οξύ κοιλιακό άλγος με συνοδούς εμετούς και διαρροϊκές κενώσεις από τριημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και οδηγήθηκε για επείγουσα αξονική τομογραφία θώρακος καθώς και άνω κάτω κοιλίας για αποκλεισμό ανευρύσματος αορτής.

Από τον απεικονιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε ελεύθερη συλλογή υφηπατικά και στο δουγλάσσειο καθώς και οιδηματώδης χοληδόχος κύστη. Διενεργήθηκε υπέρηχος κοιλίας με όμοια ευρήματα. Λόγω της κλινικής εικόνας και αιμοδυναμικής αστάθειας ο ασθενής οδηγήθηκε προς επείγουσα ερευνητική λαπαροτομία από την οποία διαπιστώθηκε εικόνα βαριάς ισχαιμίας ήπατος. Ο ασθενής κατά την εισαγωγή του στη Μ.Ε.Θ. είχε βαριά αιμοδυναμική αστάθεια σε έδαφος σηπτικής καταπληξίας με πολυοργανική ανεπάρκεια. Μετά την παρέλευση διώρου, παρουσίασε καρδιακή ανακοπή και εξέπνευσε.

Στο ιστορικό του ασθενούς αναφέρεται αρτηριακή υπέρταση, υπερχολιστερολαιμία, κάπνισμα. Η πρώτη προσέλευση του ασθενούς στα Τ.Ε.Π. ήταν στις 27/03/2024 όπου διεγνώσθηκε με λοίμωξη αναπνευστικού όπου και συνεστήθηκε εισαγωγή στην Παθολογική Κλινική την οποία και αρνήθηκε επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους. Χορηγήθηκε αντιβιοτική αγωγή και συνεστήθη επανέλεγχος εντός ολίγων ημερών. Μετά την παρέλευση4 ημερών και συγκεκριμένα στις 31/03/2024 ο ασθενής επανήλθε στα Τ.Ε.Π. λόγω μη υποχώρησης των συμπτωμάτων και έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική Κλινική. όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος επί 13 ημέρες έως 12/04/2024, ημέρα κατά την οποία εξέρχεται κλινικοεργαστηριακά βελτιωμένος με οδηγίες να συνεχίσει αντιβίωση για τέσσερις ημέρες.

Ο ασθενής αφότου έλαβε το εξιτήριο του δεν επισκέφτηκε ξανά το Νοσοκομείο Αγρινίου παρά μόνο 10 ημέρες μετά στις 22/04/2024 όπου προσεκομίσθη στα επείγοντα του Νοσοκομείου με την προαναφερόμενη βαρύτατη κλινική εικόνα.

Οι οικείοι και ο ίδιος ανέφεραν ότι μετά το πέρας της αντιβιοτικής αγωγής που έλαβε παρουσίασε εμπύρετο οπότε και επισκέφθηκε ιδιώτη πνευμονολόγο από τον οποίο έλαβε νέα αντιβιοτική αγωγή και εισπνεόμενα.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του ασθενούς και απευθύνει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγρίνιο: 51χρονος άνδρας έφυγε από τη ζωή στο Νοσοκομείο της πόλης - Έρευνα για τις συνθήκες θανάτου

Η δυσάρεστη είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία