ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΑγρίνιο: Αλλοδαπή εμφανίστηκε στα Δικαστήρια με σπρέι πιπεριού και συνελήφθη

Αγρίνιο: Αλλοδαπή εμφανίστηκε στα Δικαστήρια με σπρέι πιπεριού και συνελήφθη

Αγρίνιο: Αλλοδαπή εμφανίστηκε στα Δικαστήρια με σπρέι πιπεριού και συνελήφθη

Σπρέι πιπεριού είχε στην κατοχή της μία αλλοδαπή γυναίκα στα Δικαστήρια του Αγρινίου το πρωί της Δευτέρας (5.12.22)  και συνελήφθη.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου μια αλλοδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε ένα σπρέι πιπεριού.

Σημειώνεται ότι η κατοχή του σπρέι πιπεριού συνιστά στη χώρα μας παραβίαση του νόμου για τα όπλα.

Γιατί είναι άκρως επικίνδυνο

Όπως αναφέρεται σε παλιότερο δημοσίευμα του dw.com όταν ψεκάζεται σπρέι πιπεριού στα μάτια, αυτός που το δέχεται δεν μπορεί να δει αρχικά τίποτα, έχει τεθεί ουσιαστικά «εκτός μάχης». Στα μάτια εξαπλώνεται ένα κάψιμο. Στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να προκληθούν ακόμη και μόνιμες βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα.

Κίνδυνοι ελλοχεύουν για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού. Ενδεχόμενη εισπνοή του σπρέι μπορεί να προκαλέσει κρίση βήχα, δύσπνοια ή κάποιο ασθματικό επεισόδιο. Το σπρέι πιπεριού περιέχει ουσίες που επιδρούν στους βλεννογόνους αδένες. Μπορεί να προκαλέσει από ερεθισμούς μέχρι και οίδημα στους βλεννογόνους – στα μάτια, το στόμα, τη μύτη, αλλά ακόμη και στο δέρμα.

Εμβολιάστηκαν και υποβλήθηκαν σε εξέταση 46 παιδιά Ρομά στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ