ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αλλάζει όψη η περιοχή στο παλαιό “Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού”

Αγρίνιο: Αλλάζει όψη η περιοχή στο παλαιό “Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού”

Αγρίνιο: Αλλάζει όψη η περιοχή στο παλαιό “Ηλεκτρικό Εργοστάσιο Φωτισμού”

Ομορφαίνει μια ολόκληρη γειτονιά του Αγρινίου χάρη στα έργα ανάπλασης στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού «Ηλεκτρικού Εργοστασίου Φωτισμού» που ίδρυσαν οι Αδελφοί Παπαστράτου το 1928 και σήμερα στεγάζει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Έπειτα από την πλακόστρωση τμήματος του εξωτερικού χώρου που «βλέπει» στην οδό Δεληγιάννη οι εργασίες του Δήμου συνεχίζονται στο προαύλιο του σχολείου ενοποιώντας το ουσιαστικά με τον πεζόδρομο Ηλία Σαγιώργη.

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο ανάπλασης τοποθετούνται ακανόνιστες πλάκες στο δάπεδο, αναδείχθηκε το πηγάδι που υπήρχε στο σημείο και κατασκευάστηκε παρτέρι για λουλούδια ενώ παρεμβάσεις πρόκειται να γίνουν και στον ηλεκτροφωτισμό.

Στο ίδιο σημείο είχε ανακαινιστεί πριν από τέσσερα χρόνια από Ομάδα Εθελοντισμού του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με τη στήριξη της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, το Πολυβολείο που κατασκεύασαν οι Ιταλοί κατακτητές.

Όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν, ένα σημείο άρρηκτα συνδεδεμένο με πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου θα είναι επισκέψιμο συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και της γενικότερης εικόνας της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για ανάπλαση του χώρου που περιβάλει το ιστορικό κτήριο είχε υποβάλει πέρυσι στα τέλη Ιουνίου ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καραμητσόπουλος εκπροσωπώντας την παράταξη «Συμμαχία Πολιτών». Τόσο η αποδοχή της πρότασης από το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου όσο και η άμεση υλοποίηση του πρώτου σκέλους του έργου είχε αξιολογηθεί θετικά από τον κ. Καραμητσόπουλο που επικρότησε την «ουσιαστική συνεργασία» μεταξύ παρατάξεων και Δημοτικής Αρχής.

Φόνη Γερμενή

Φοιτητές ΔΠΠΝΤ προς Πρωθυπουργό: Επιλέξαμε να σπουδάσουμε στο Αγρίνιο και γίναμε φοιτητές δεύτερης κατηγορίας εξαιτίας της προηγούμενης κυβέρνησης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr