ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  – Μακριά από τους τζίρους του 2019

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  – Μακριά από τους τζίρους του 2019

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  – Μακριά από τους τζίρους του 2019

Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, μέσα από το οποίοι επαγγελματίες της πόλης αναφέρουν πως η φετινή Πασχαλινή περίοδος είναι μακριά από τους τζίρους του 2019. Στο πλαίσιο του δημοσιεύματος της εφημερίδας αποτυπώνεται μέσα από δηλώσεις πως μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η κίνηση στα εμπορικά του Αγρινίου είναι ικανοποιητική, όχι όμως και τζίροι που κρατιούνται χαμηλά λόγω της ακρίβειας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019Μετά από δύο χρόνια αυστηρών περιορισμών λόγω covid, φέτος οι περισσότεροι θα κάνουν Πάσχα στο χωριό και αυτό φαίνεται στην περιοχή του Αγρινίου, τόσο από την κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, όπου τα δρομολόγια αυξήθηκαν σημαντικά και την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης και της περιοχής, όσο και από την κίνηση του κόσμου στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Παρά όμως το μεγάλο «κύμα» των ετεροδημοτών που ήρθαν στην περιοχή του Αγρινίου και αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, να έρθουν κυριολεκτικά μέχρι και την τελευταία στιγμή, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο ή σε σχέση με το περσινό Πάσχα, που υπήρχαν πολλοί υγειονομικοί περιορισμοί.

Ωστόσο το ζητούμενο για τον εμπορικό κόσμο είναι να μπορέσει να πάει όσο ψηλά γίνεται σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, δηλαδή την προ πανδημίας εποχή. Ναι μεν το θετικό στοιχείο για την τοπική αγορά είναι πως «ζωντάνεψε» περισσότερο από την εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά ταυτόχρονα όσο ικανοποιημένοι και αν είναι οι επαγγελματίες, ξέρουν ότι λόγω του πληθωρισμού θα παραμείνουν ευσεβείς πόθοι οι τζίροι του 2019.  Η αγοραστική δύναμη του κόσμου μειώθηκε σημαντικά και αυτό φαίνεται σε κάθε επίσκεψη πελάτη σε κατάστημα, καθώς οι περισσότεροι είναι «κουμπωμένοι» στις αγορές τους.

Έμποροι του Αγρινίου μίλησαν στη «Σ» αποτυπώνοντας την κίνηση στην τοπική αγορά τις εορταστικές αυτές ημέρες.

Ο Θεοδόσης Γιαννακάς τόνισε:

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019
Ο Θεοδόσης Γιαννακάς

«η κίνηση τις τελευταίες ημέρες είναι ικανοποιητική σε σύγκριση με την περσινή χρονιά την αντίστοιχη περίοδο, η οποία ήταν με αυστηρά μέτρα. Κοιτάζουμε επίσης και τον Μάρτιο, ο οποίος ήταν ένας τραγικός μήνας και τώρα βλέπουμε πως η κίνηση είναι αυξημένη. Επομένως είναι καλό αυτό το στοιχείο. Η άμεση σύγκριση των ημερών αυτών θα πρέπει να γίνει με το Πάσχα του 2019, που ήταν το τελευταίο Πάσχα χωρίς μέτρα, γιατί και τώρα στην ουσία είμαστε χωρίς μέτρα.

Πιστεύω όμως πως η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι χαμηλότερη σε σχέση με το 2019, γιατί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία είναι η ΔΕΗ, το ρεύμα. Το καταστήματα ένδυσης και υπόδησης από λίγο ως και πολύ θα κινηθούν, θα δουλέψουν.

Ο κόσμος εκτός από το κάτι δικό του που θα ψωνίσει, θα ψωνίσει και για τα βαφτιστήρια του κλπ. Η τάση είναι περισσότερος κόσμος στους δρόμους και λιγότερες κόσμος με σακούλες από καταστήματα. Η κατανάλωση δηλαδή στα εμπορικά δεν θα είναι τόσο μεγάλη αναλογικά με τον κόσμο που κυκλοφορεί στο δρόμο».

Η Ουρανία Τσίντζου ανέφερε:

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019
Η Ουρανία Τσίντζου

«η κίνηση έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες, ξεκίνησε από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά θα αναμέναμε να είναι σε καλύτερα επίπεδα. Τα σημάδια που υπάρχουν στην αγορά είναι πως θα πάει λίγο καλύτερα. Το ζήτημα είναι όμως να υπάρχει ροή στη δουλειά, να μην δουλέψουμε δηλαδή μόνο τις μέρες αυτές και μετά να σταματήσουμε. Σε σχέση με πέρυσι η δουλειά αυτές τις μέρες πάει καλά, αλλά είναι μάταιο θεωρώ να συγκρίνουμε με παλιές χρονιές.

Καλό είναι να βλέπουμε τα δεδομένα της εκάστοτε περιόδου. Σημασία έχει να υποστηρίζεται η τοπική αγορά. Ζούμε σε μια πόλη, η οποία δουλεύει από τα χρήματα των κατοίκων της, δεν υπάρχει τουρισμός και δεν υπάρχουν ξένοι πολλοί που θα έρθουν να ψωνίσουν στο Αγρίνιο, συνεπώς η μόνη λύση είναι και οι καταστηματάρχες και οι καταναλωτές να στηρίζουν την τοπική αγορά και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την αλληλοϋποστήριξη».

Ο Άρης Καπελάκης δήλωσε:

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019
Ο Άρης Καπελάκης

«η δουλειά αυτές τις ημέρες δεν είναι, όπως ήταν άλλες χρονιές. Υπάρχει κίνηση στους δρόμους, αλλά δεν είναι αντίστοιχη στα εμπορικά. Δουλεύουμε, υπάρχει κίνηση στα μαγαζιά, αλλά όχι στον αναμενόμενο βαθμό. Ισχύει το κάθε χρόνο και χειρότερα. Ίσως ο κόσμος να φοβάται, υπάρχει προβληματισμός και γενικότερα είναι πολλοί οι παράγοντες. Η κίνηση ξεκίνησε πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και ελπίζουμε να συνεχιστεί. Η δουλειά βρίσκεται σε λίγο καλύτερο επίπεδο ας πούμε από το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είναι αυτό που περιμέναμε. Δεν περιμέναμε να σωθούμε, αλλά να δουλέψουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένων φυσικά των συνθηκών που επικρατούν».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019

Αγρίνιο: Η ακρίβεια κρατάει παγωμένη την πασχαλινή αγορά  - Μακριά από τους τζίρους του 2019

Αγρίνιο: Πάσχα της φτώχειας για πολλούς – Αυξήθηκαν τα άτομα στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr