ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Σε θέση «μάχης» οι αγρότες στην Εθνική Οδό – Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στα γεφύρια του “Αλάμπεη” (εικόνες + video)

Αγρίνιο: Σε θέση «μάχης» οι αγρότες στην Εθνική Οδό – Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στα γεφύρια του “Αλάμπεη” (εικόνες + video)

Αγρίνιο: Σε θέση «μάχης» οι αγρότες στην Εθνική Οδό – Έκλεισαν συμβολικά το δρόμο στα γεφύρια του “Αλάμπεη” (εικόνες + video)

Την Τρίτη στη Λάρισα εκπρόσωποι των Αιτωλοακαρνάνων αγροτών για την πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων

Το είπαν και το έκαναν οι αγρότες! Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των αγροτών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, αλλά και την χθεσινή κινητοποίηση στα διόδια του Ακτίου, όπου τα «άνοιξαν» συμβολικά και τα οχήματα διέρχονταν ελεύθερα, σήμερα, αγρότες παρέταξαν τρακτέρ στην περιοχή “γεφύρια του Αλάμπεη” (μεταξύ κόμβου Παναιτωλίου και Συκιάς) με την υποστήριξη και των κτηνοτρόφων.

Σκοπός είναι να αποκτήσουν «σημείο αναφοράς» στο οποίο όλο και περισσότεροι αγρότες θα συγκεντρώνονται με τα αγροτικά τους μηχανήματα, αλλά και οχήματα, ώστε να είναι στις επάλξεις και σε «ανοιχτή γραμμή» με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, για να δημιουργήσουν ενιαία και αρραγές μέτωπο κινητοποιήσεων.

Σήμερα έγινε μόνο η αρχή, όπως τόνιζαν οι αγρότες από την περιοχή του Αγρινίου, της Μακρυνείας, της Δ.Ε. Θεστιέων και όχι μόνο, ενώ καθημερινά το μπλόκο θα ενισχύεται.

Μάλιστα, για να δείξουν την πρόθεσή τους για δυναμικές κινητοποιήσεις, σε όποιο σημείο και αν τελικά αποφασιστεί να τις κάνουν, έκλεισαν τον δρόμο για λίγη ώρα, συμβολικά.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης επεσήμανε:

«Περιμένουμε πολλούς ακόμη συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, γιατί μην ξεχνάμε ότι αρκετοί από την περιοχή μας βρίσκονται ακόμη στη Θεσσαλονίκη. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τα όσα εξαγγέλθηκαν. Δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ανάγκες μας και τα αιτήματα που έχουμε θέσει, όπως το αφορολόγητο πετρέλαιο, το οποίο αντιστοιχεί περίπου στα 100 με 150 ευρώ σε κάθε αγρότη. Δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση στα δίκαια αιτήματά μας, μένοντας σε κούφια λόγια και όχι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για κατώτατες εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, 200 ευρώ το στρέμμα αποζημίωση για την ακαρπία της ελιάς, ενώ για την τιμή του γάλακτος μας είπε ότι έχει ανέβει σε σχέση με πριν 4 χρόνια, κρύβοντας ότι το κόστος παραγωγής για τους μικρούς κτηνοτρόφους εκτοξεύτηκε, αλλά και το γεγονός ότι κερδίζουν μόνο οι μεγαλέμποροι και βιομήχανοι των τροφίμων, από τις απλησίαστες για τα λαϊκά στρώματα τιμές στο ράφι των σούπερ μάρκετ. Συνεπώς, σκοπός μας είναι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας σε όλη την Ελλάδα, όπως και στο νομό μας. Την Τρίτη θα γίνει πανελλαδική συνάντηση στην Λάρισα, στην οποία θα συμμετάσχουμε και εκπρόσωποι από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί όλοι μαζί θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα συναποφασίσουμε, ώστε να δράσουμε συντονισμένα και πανελλαδικά».

Εκτός από τον κ. Κοτοπούλη και τον κ. Τσέλιο τοποθετήθηκαν για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα εκπρόσωποι και άλλων αγροτικών συλλόγων της περιοχής, όπως επίσης εκπρόσωπος του μελισοκομικού συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Γιώργος Ντουντούμης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Αιτωλοακαρνανίας και Πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

Ιόνια νησιά και Πελοπόννησος “στεγνώνουν” από εργαζόμενους

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ