ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑγρίνιο: Αγωνιστική απάντηση στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Αγρίνιο: Αγωνιστική απάντηση στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Αγρίνιο: Αγωνιστική απάντηση στο εργασιακό νομοσχέδιο – Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου

Τη δική τους αγωνιστική απάντηση έδωσαν σήμερα εργαζόμενοι , άνεργοι και συνταξιούχοι στο Αγρίνιο  εν όψει της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου με το περιεχόμενο του οποίου διαφωνούν κάθετα. 

Ημέρα απεργίας που εξήγγειλαν  ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ η σημερινή και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας για να αντιδράσει στις επερχόμενε αλλαγές στο εργασιακό τοπίο.

Την απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες “Νηρέας” Μπάμπης Τσάρκος ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Δήμας.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο αναφέρει: “Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!”

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συνδρομή από τη ΜΕΘ Covid-19 Ιωαννίνων σε αυτή του Αγρινίου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr