ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αγωνιούν οι θαλασσαιμικοί για τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ – Τι λέει πάσχουσα στη “Σ”

Αγρίνιο: Αγωνιούν οι θαλασσαιμικοί για τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ – Τι λέει πάσχουσα στη “Σ”

Αγρίνιο: Αγωνιούν οι θαλασσαιμικοί για τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ – Τι λέει πάσχουσα στη “Σ”

Σε εκείνους που αγωνιούν για τις εξελίξεις σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, συγκαταλέγονται και οι πάσχοντες από θαλασσαιμία (στο παρελθόν την αποκαλούσαν μεσογειακή αναιμία).

Προς το παρόν, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Συνείδηση» πάσχουσα από τη νόσο, τις ανάγκες τους καλύπτει το φαρμακείο του Νοσοκομείου Αγρινίου, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θαλασσαιμικοί σύντομα θα απευθύνονται ξανά στον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Σαν να μην έφθαναν τα γραφειοκρατικά ζητήματα που, ούτως ή άλλως, αντιμετώπιζαν, θα κληθούν να διανύσουν μια μεγάλη απόσταση για να προμηθευτούν φάρμακα αλλά και να διεκπεραιώσουν μια σειρά από διαδικασίες. Μεταξύ αυτών, η προσκόμιση των δικαιολογητικών για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης,  λόγω των συχνών μεταγγίσεών τους.

Αν είναι μια φορά δύσκολο για εκείνους που κατοικούν στο Αγρίνιο να μεταβαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι στο Μεσολόγγι, σκεφτείτε τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που μένει στην Αμφιλοχία ή σε μια άλλη ακόμα πιο μακρινή ή δυσπρόσιτη περιοχή, μας είπε η ασθενής με την οποία συνομιλήσαμε. Πρακτικά, όπως σημείωσε, πέραν της ταλαιπωρίας, τα οδοιπορικά θα είναι για αυτούς δώρον άδωρον αφού θα «εξανεμίζονται» εξαιτίας του κόστους μετάβασης στο Μεσολόγγι.

Τέλος, έθεσε έναν ακόμα προβληματισμό που αφορά το γενικότερο πληθυσμό. Φανταστείτε, μας είπε, να χρειάζεται να διανύσεις δεκάδες χιλιόμετρα για ένα ζευγάρι γυαλιά όρασης ή ακουστικά βαρηκοΐας, για τα οποία απαιτείται η κατάθεση εγγράφων. Παραδειγματικά ανέφερε, ακόμα, την περίπτωση κάλυψης εξόδων για αποκλειστική νοσοκόμα.

Στο επιχείρημα ότι αρκετές διαδικασίες μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, η ίδια αντέτεινε ότι τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι ψηφιακά αναλφάβητοι δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αυτές και  δεν έχουν όλοι κάποιο πρόσωπο να βοηθήσει.

Ναύπακτος: Παράσυρση ηλικιωμένης κοντά στο 1o λύκειο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ