ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Αφίσα πενθημέρου στην αγορά ενώ δεν υπάρχει διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο!

Αγρίνιο: Αφίσα πενθημέρου στην αγορά ενώ δεν υπάρχει διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο!

Αγρίνιο: Αφίσα πενθημέρου στην αγορά ενώ δεν υπάρχει διοίκηση στον Εμπορικό Σύλλογο!

Από χθες άρχισε να κυκλοφορεί στο Αγρίνιο η αφίσα/ντιρεκτίβα σχετικά με τη απόφαση που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου, για τα 9 (!) “κλειστά” Σάββατα Ιουλίου και Αυγούστου.

Μαζί με την αφίσα, που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία, διανέμεται και ένα κείμενο που εξηγεί ότι δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο και ότι η διανομή γίνεται με ευθύνη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης όπου έγινε η ψηφοφορία. Αλλά από την στιγμή που παραιτήθηκε η προηγούμενη διοίκηση και δεν υπάρχει Δ.Σ. ποιος άραγε κάνει οικονομική εκκαθάριση ή τις άλλες πράξεις που απαιτούνται;

Τίθεται το ερώτημα κατά πόσον προβλέπεται το προεδρείο της τελευταίας Γ.Σ. να βγάζει ωράριο καταστημάτων, όπως φαίνεται στην αφίσα και μάλιστα ωράριο 36,5 ωρών κι όχι 40.
Επίσης, χρήζει συζήτησης το αν η έκδοση μιας αφίσας ή όποιου άλλου τρόπου επικοινωνίας είναι δικαιοδοσία του προεδρείου μιας Γενικής Συνέλευσης ή του Διοικητικού Συμβουλίου, που όμως τώρα δεν υφίσταται.

Από όσο γνωρίζουμε η Γ.Σ. είναι κυρίαρχο όργανο αλλά όχι εκτελεστικό κι αυτό συμβαίνει για λόγους λειτουργικότητας και εφαρμογής κανόνων. Τις αποφάσεις που παίρνονται αμεσοδημοκρατικά τις εκτελούν τα Διοικητικά Συμβούλια και τέτοιο δεν υπάρχει, ούτε από Πρωτοδικείο ούτε από κάποια διαδικασία αντικατάστασης.

Σημειώνεται ότι αποδίδεται μομφή στη διοίκηση Κωστίκογλου που παραιτήθηκε, ωσάν να μην είχε τέτοιο δικαίωμα και παρότι ακόμα δεν έχει οριστεί ούτε καν προσωρινή διοίκηση. Ομοίως, αφήνονται υπονοούμενα και για τις οικονομικές εκκρεμότητες του Ιουνίου παρότι όλοι γνωρίζουν ότι ίσως για πρώτη φορά ο Ε.Σ.Α έχει κάποια χρήματα στα ταμεία του.

Έμποροι που δεν συμφωνούν με όλα τα παραπάνω αναρωτιούνται αν η ομάδα που κάνει περιοδεία στην πόλη λειτουργεί ως εκπρόσωπος όλων των εμπόρων, δηλαδή κι εκείνων που πλειοψηφικά δεν πήγαν καν στην Γ.Σ. και εκείνων που ψήφισαν αλλιώς για το 5θήμερο. Ή απλώς προκαταλαμβάνει το κοινό και τους μαγαζάτορες (μέλη και μη μέλη), δηλαδή μια ολόκληρη πόλη;

Καλείται ως ύποπτη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ