ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο – 6η “Ελαία”: «Αυλαία» με την παρουσία του βραβευμένου σεφ Βασίλη Λεωνίδου (εικόνες)

Αγρίνιο – 6η “Ελαία”: «Αυλαία» με την παρουσία του βραβευμένου σεφ Βασίλη Λεωνίδου (εικόνες)

Αγρίνιο – 6η “Ελαία”: «Αυλαία» με την παρουσία του βραβευμένου σεφ Βασίλη Λεωνίδου (εικόνες)

Ο Αγρινιώτης εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης έκανε live με θέμα την ελιά

Συνεχίστηκαν και σήμερα, για δεύτερη και τελευταία ημέρα, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 6ης «ελαίας 2023» που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου και πλέον έχει γίνει θεσμός!

Στο πλαίσιο αυτό, νωρίτερα, στην «καρδιά» του Αγρινίου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό εργαστήριο από το εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου και το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Αγρινίου «Η γελαστή πολιτεία».

Επίσης, ο βραβευμένος σεφ Βασίλης Λεωνίδου ετοίμασε παιδικό πρωινό με προϊόντα ελιάς και μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα, ενώ ο Αγρινιώτης εικαστικός Δημήτρης Κρέτσης έκανε live με θέμα την ελιά.

Επίσης, στον ίδιο χώρο, στην Παλιά Αγορά παράλληλα λειτουργούσε έκθεση προϊόντων από ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αγρινίου.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, το πρωί της Παρασκευής, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Αγρίνιο άρχισαν οι εργασίας του «Ελαία 2023» με την ημερίδα που είχε τίτλο «Ελιά και Αγρίνιο – Οι ρίζες μας στο μέλλον», στην οποία συμμετείχε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής και τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγει το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία τονίζοντας μεταξύ άλλων: «διοργανώσεις όπως η «ἐλαία» συμβάλλουν καθοριστικά στην προβολή, αλλά και την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων. Για τον Δήμο Αγρινίου είναι πλέον θεσμός και γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο και την Διεύθυνση για τη συνολική προσπάθεια».

Η επιστημονική αυτή ημερίδα έγινε με τη συμμετοχή επιστημόνων, της ΠΕΜΕΤΕ, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης Αγρινίου, του Ιταλικού Συνεταιρισμού Ελαιολάδου «Pandolea» και ελαιοπαραγωγών!

Επίσης και το απόγευμα της Παρασκευής, το πρόγραμμα της εκδήλωσης – θεσμού ήταν πολύ πλούσιο και πολύ ενδιαφέρoν. Οι διήμερες εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι περιοδείες του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία – Το πρόγραμμα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ