ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΑγρίνιο: 281 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μέτρηση οστικής πυκνότητας – Πώς προλαμβάνεται η οστεοπόρωση

Αγρίνιο: 281 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μέτρηση οστικής πυκνότητας – Πώς προλαμβάνεται η οστεοπόρωση

Αγρίνιο: 281 γυναίκες υποβλήθηκαν σε μέτρηση οστικής πυκνότητας – Πώς προλαμβάνεται η οστεοπόρωση

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στο Αγρίνιο, το πρόγραμμα δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν επτά ημέρες και είχε ως σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου καθώς και σε άλλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Συνολικά εξετάστηκαν 281 γυναίκες εκ των οποίων 70 εξετάστηκαν στο Αγρίνιο στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου και 211 στις Τοπικές και Δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας: Καινούργιου, Αγίου Κων/νου, Καμαρούλας, Στράτου, Καλυβίων και Ματαράγκας.

 

Ο κ. Κ. Καλαντζής, αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε φέτος μετά από 2 χρόνια, λόγω της πανδημίας, το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Αγρινίου. Η υλοποίηση του προγράμματος σημείωσε και φέτος επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται με μεγάλο ενδιαφέρον,  αφού μέσω αυτού την δυνατότητα σε μια σημαντική δωρεάν εξέταση, στο πλαίσιο του προληπτικούπρογραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της, με συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Επομένως, η πρόληψη είναι πολύ σημαντική για να μπορεί να διαγνωστεί πριν εκδηλώσει συμπτώματα. Είναι σημαντική η συμβολή του ΕΔΔΥΠΠΥ σε θέματα που αφορούν την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας και θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για το δημιουργικό του έργο. Η πρόληψη αποτελεί τον βασικό παράγοντα βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου μας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας μας. Είναι υπόθεση όλων μας».

Γ. Πατούλης: «Ο έγκαιρος προσυμπτωματικός έλεγχος αφορά σε όλους τους πολίτες με σκοπό τη διατήρηση της υγείας τους»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε για τη σημασία του προγράμματος: «Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε μεγάλη επιτυχία με τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στη δράση αυτή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας παρέχοντας στους δημότες καλύτερη ποιότητα ζωής, μέσω από τη διοργάνωση δράσεων προσυμπτωματικού ελέγχου».

Αγρίνιο: Βραδιά παραδοσιακών χορών στην πλατεία εργατικών κατοικιών Ρηγανά για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ