ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: 1.000 αθλητές στον 14ο ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» – Αναβαθμισμένη φέτος η διοργάνωση (εικόνες – video)

Αγρίνιο: 1.000 αθλητές στον 14ο ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» – Αναβαθμισμένη φέτος η διοργάνωση (εικόνες – video)

Αγρίνιο: 1.000 αθλητές στον 14ο ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» – Αναβαθμισμένη φέτος η διοργάνωση (εικόνες – video)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20.10.22) για τον 140 Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» που θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή στο Αγρίνιο με τη συμμετοχή πολλών και σπουδαίων αθλητών.

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, τ Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Π.Α.Σ. Ιωνικός 80, τον Α.Ο. Αγρινίου, τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου και τον Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ. διοργανώνει τον 14ο Ημιμαραθώνιο δρόμο «Μιχάλης Κούσης», το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή 22 και 23/10 αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χρήστος Ζαρκαβέλης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με την παρουσία και των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στη διοργάνωση Αντιδημάρχων: Μαρίας Παπαγεωργίου, Ευθύμιου Γρίβα, Μίμη Σκορδόπουλου, και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΑ Κώστα Κιτσοπάνου, με σκοπό την περεταίρω διάδοση της διοργάνωσης ώστε να καταστεί «σημείο αναφοράς» για τις αθλητικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα. Επίσης παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που θα ισχύσουν  φέτος για πρώτη φορά.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένος ο αγώνας φέτος, είναι σημαντική η προσφορά των συλλόγων της πόλης. Έγινε ουσιαστική και ποιοτική δουλειά και αυτό θα φανεί αμέσως. Είμαι ευτυχής και περήφανος για την διοργάνωση. Το Αγρίνιο πρέπει να ακούγεται για τα θετικά του και είναι πολλά” και συμπλήρωσε: ” Οι Αγρινιώτες και αθλητές από όλη την χώρα τιμούν τον Μιχάλη Κούση. Η επιτυχία του μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση έγινε κληρονομιά για τις επόμενες γενιές αθλητών που διδάχθηκαν από τον άθλο του. Σας περιμένουμε να τρέξουμε όλοι μαζί και να χαρούμε τη διαδρομή».

Τι αλλάζει φέτος

Για τη φετινή διοργάνωση του 14ου Ημιμαραθωνίου “Μιχάλης Κούσης” η πλατφόρμα εγγραφής για την συμμετοχή έκλεισε δύο ημέρες νωρίτερα απ’ ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις, ενώ η συνολική συμμετοχή αθλητών ανέρχεται στα 1.000 άτομα! Σημαντικό είναι ότι φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν και κάποιες επιπλέον εγγραφές, μέχρι και 150, έως και το Σάββατο. Στον ημιμαραθώνιο θα τρέξουν 500 άτομα, ενώ 500 αθλητές θα τρέξουν και στα 5km.

Υπενθυμίζεται ότι στον ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής και οι αθλητές που προσέρχονται για να τρέξουν είναι από πολλές και διαφορετικές περιοχές.

Φέτος, εκτός από όμορους Δήμους και όμορους νομούς θα συμμετάσχουν αθλητές από Αθήνα,  Γιάννενα, Τρίπολη, Πάτρα και αλλού, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί πρώτα ο αγώνας των 5km, το Σάββατο, και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, ο ημιμαραθώνιος και ο αγώνας για τα παιδιά του 1 km.

Μετά την λήξη του αγώνα των 5 km το Σάββατο και αφού πραγματοποιηθούν και οι βραβεύσεις έχει διοργανωθεί στην πλατεία Δημοκρατίας “pasta party”, που θα γεμίσει χαρά αθλητές και διερχόμενους από το κέντρο της πόλης.

Η αλλαγή αυτή, της διήμερης διοργάνωσης, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χρήστο Ζαρκαβέλη, έγινε με σκοπό να αποφευχθεί η μεγάλη συμφόρηση στην διοργάνωση και γι’ αυτό αποφασίστηκε ο αγώνας των 5 km να πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Επιπλέον, σκοπός είναι όλοι οι συμμετέχοντες, ακόμη και τα παιδιά που θα τρέξουν 1 km, να απολαύσουν την διαδρομή και γι΄ αυτό υπήρξε η σκέψη αυτή.

Το κλείσιμο της πλατφόρμας των εγγραφών έγινε δύο ημέρες νωρίτερα, όπως προαναφέραμε, από την προκαθορισμένη ημερομηνία με σκοπό ο αριθμός των συμμετεχόντων να είναι ελεγχόμενος, αλλά κυρίως να υπάρχει και η δυνατότητα της εγγραφής μέχρι και 150 ατόμων την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι  αθλητές, ελάχιστοι μεν, ακυρώνουν την τελευταία στιγμή την συμμετοχή τους στερώντας έτσι το δικαίωμα συμμετοχής άλλων που επιθυμούν να τρέξουν. Παράλληλα έχει παρατηρηθεί το αυξημένο ενδιαφέρων πολλών αθλητών να δηλώσουν συμμετοχή κυριολεκτικά πριν την έναρξη του αγώνα. Συνεπώς, με αυτή την αλλαγή που αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά φέτος θα δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και όσοι αποφασίσουν την συμμετοχή τους την ίδια ημέρα, πριν την έναρξη του αγώνα και αυτοί είναι αρκετοί.

Ιδιαίτερη σημαντική εξέλιξη για την διοργάνωση γενικότερα αποτελεί το γεγονός πως φέτος η διοργάνωση είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

«Δεν προλάβαμε να μπούμε στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, αλλά φέτος ο ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» θα είναι υπό την αιγίδα του. Έχουμε έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Στην διοργάνωση φέτος θα υπάρχουν κριτές από τον ΣΕΓΑΣ, ενώ ήδη έχει γίνει η πιστοποίηση της διαδρομής και στο μέλλον είναι βέβαιο πως ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης» θα είναι στο καλεντάρι του» τόνισε ο κ. Ζαρκαβέλης για το εν λόγω ζήτημα για το οποία υπάρχει κάθε φορά συζήτηση.

Στοιχείο που αποδεικνύει το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση είναι πως περίπου 70 με 80 αθλητές δεν θα συμμετάσχουν διότι δεν μπορούσαν να φιλοξενηθούν στα καταλύματα της πόλης!

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  17:00 – Εκκίνηση Λαϊκού Δρόμου 5km
Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο

ΩΡΑ 17:30 – Pasta Party
Γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο

ΩΡΑ 19:00 –  Γιορτή του Αθλητή,
αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου (Αναστασιάδη 1)

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:30 – Εκκίνηση 14 ου  Ημιμαραθωνίου Δρόμου «ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΟΥΣΗΣ» , θέση Δογρή.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:00 – Εκκίνηση Λαϊκού Δρόμου 1000m,
κόμβος εισόδου Αγρινίου

 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Τιμήθηκε στο Αγρίνιο η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας  

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ