ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΗ Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας για τις συγχωνεύσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας για τις συγχωνεύσεις

Η Αγωνιστική  Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας για τις συγχωνεύσεις

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου: 

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις προαγωγές υποβαθμίσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Ν. Αιτωλ/νιας από το σχολικό έτος 2018 – 2019 στέλνοντας «τον μποναμά» σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Πιο συγκεκριμένα για το νομό μας προάγονται μόνο 3 Δημοτικά Σχολεία ( 4ο Μεσολογγίου, 1ο Αιτωλικού, Κεχρινιάς) και 3  Νηπιαγωγεία (9ο Αγρινίου, 1ο Κατούνας και Φυτειών).

Αντίθετα υποβιβάζονται 18 Δημοτικά Σχολεία ( Γουριάς, Παπαδατών, 1ο Νεάπολης, Αντιρρίου, Λεσινίου, Γιαννούζι, Λεπενούς, 4Ο Ναυπάκτου, 1ο Καινουρίου, 10Ο Αγρινίου, Αγιού Θωμά, Αγίου Ανδρέα, Παντάνασσας, Θυρρείου, Θέρμου, Σταμνάς, 1ο Κατοχής, 1ο Αστακού,

Συγχωνεύονται 8 Δημοτικά σε 4 ( Λουτρό με Ανοιξιάτικο – Αγίου Βλασίου με Πεντάκορφο – 1ο με 2ο Βόνιτσας – Κεφαλόβρυσου με Χαλίκι) και 8 Νηπιαγωγεία σε 4 ( 1ο Νεάπολης με 1ο Σπολάιτας – 2ο Παναιτωλίου με Ν.Αβόρανη – Κ.Ζευγαράκι με Κ. Κεράσοβο – 5ο Αγρινίου με 19ο Αγρινίου).

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 25 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και να οδηγήσουν στην μετακίνηση των μαθητών μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Η κυβέρνηση στα πλαίσια του εξορθολογισμού του κόστους στην εκπαίδευση και στην υλοποίηση του «Νέου σχολείου» της αγοράς, με πρόσφατο δείγμα το νομοσχέδιο για τις «νέες δομές στην Εκπαίδευση»:

  • Χτυπούν τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
  • Καταδικάζουν τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα και τους αναπληρωτές στην ανεργία.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που βλέπουν τη «δημόσια» παιδεία να σφίγγει σα θηλιά στον λαιμό τους, να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μαζί με το εργατικό κίνημα, διεκδικώντας τις πραγματικά σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, που δεν είναι άλλες από:

  • Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι υποβαθμίσεις-καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Κανένα τμήμα νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ δημοτικού με πάνω από 15 μαθητές, καμία από τις υπόλοιπες τάξεις με πάνω από 20.
  • Κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Σύγχρονα κτήρια, πλήρως εξοπλισμένα με υλικοτεχνική υποδομή, αίθουσες ολοημέρου και σίτισης, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικής, φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκες, χώρους άθλησης.

Προκήρυξη 1ου Αγώνα Δρόμου «Οδυσσέας»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr