ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΑγωγή κατά της ΔΕΥΑ και καταγγελία για αδιαφάνεια της επιχείρησης

Αγωγή κατά της ΔΕΥΑ και καταγγελία για αδιαφάνεια της επιχείρησης

Κατά την χθεσινή συνέλευση της Κίνησης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγών κατά της ΔΕΥΑ Αγρινίου για την παράνομη είσπραξη του ειδικού τέλους 80% το έτος 2012.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η δημόσια καταγγελία στον Αγρινιώτικο λαό, του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Γεωργίου Ζαμπάρα, του Γενικού Διευθυντή της κ. Νίκου Γούναρη, του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, καθώς και του Δήμαρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια της λειτουργίας της επιχείρησης, ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ακόμα και κατά την περίοδο που Πρόεδρός της ήταν ο σημερινός Δήμαρχος, η επιχείρηση ενημέρωσε τους Δημότες Αγρινίου με το ειδικό έντυπο, που είναι υποχρεωμένη από το νόμο να συντάξει και να αποστείλει στους καταναλωτές της, επιλέγοντας συνειδητά την απόκρυψη των οικονομικών της στοιχείων και την αδιαφάνεια.
Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής, αποτελούν οι αποφάσεις  48/19-12-2011 και 53/19-12-2011, που επισυνάπτουμε και αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η μία αναιρεί την άλλη. Με την πρώτη αποφασίζεται η μη έκδοση του παραπάνω ενημερωτικού τεύχους ενώ με την δεύτερη, την ίδια μέρα αποφασίζεται δαπάνη για την έκδοση του της τάξης των 6.600 ευρώ (απόφαση 53/19-12-2011 σελίδα 9 κωδικός 64.02.03).
Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση εκδήλωσης την επόμενη εβδομάδα(η μέρα και τόπος της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες), για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που δρομολογείται σε ολόκληρη τη χώρα, η διοργάνωση εκδήλωσης για την διαχείριση των απορριμμάτων την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, καθώς επίσης η στήριξη του αγώνα που δίνει η “ΚΙΝΗΣΗ Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος”, ενάντια στην επέλαση του «πράσινου καπιταλισμού» με την δημιουργία τεράστιων αιολικών πάρκων στις βουνοκορφές της Ευρυτανίας.
Τέλος ορίστηκε επιτροπή συγκρότησης του ψηφοδελτίου της Κίνησης, η οποία και θα έχει την πρώτη ανοιχτή συνεδρίαση της απόψε, στις 8:30 το βράδυ.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr