Οι κλέφτες του Αγίου Χριστοφόρου έκαναν "θόρυβο"-Ταυτοποιήθηκε ένας

Είχαν επιχειρήσει κι άλλη ανάλογη διάρρηξη σε ναό στο Αγρίνιο πριν από εκείνη του Αγίου Χριστοφόρου, στην Αγία Παρασκευή στις 28 Οκτωβρίου.

Αγρίνιο Άγιος Χριστόφορος κλοπή ανιχνευτής μετάλλων

Πριν από εκείνη του Αγίου Χριστοφόρου, είχαν επιχειρήσει κι άλλη ανάλογη διάρρηξη σε ναό στο Αγρίνιο, στην Αγία Παρασκευή στις 28 Οκτωβρίου.

Η γενικότερη στάση τους από την ώρα που "χτύπησαν", προ ημερών, στον Άγιο Χριστόφορο στο Αγρίνιο φαίνεται ότι ήταν εκείνη που πρόδωσε τους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα νεαρών ρομά έκανε πολύ... θόρυβο κι επίδειξη μετά την εισβολή της στα γραφεία του Ναού, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματικός... χαμός στην κοινότητα όπου ζει. Σε αυτό αποδίδει η Αστυνομία το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα χρήματα καθώς φαίνεται πως μετά την εισβολή και την κλοπή ενεπλάκησαν πολλά άτομα.

Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί ένας φερόμενος ως δράστης, νεαρός 18 ετών, που δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου. Οι συνεργοί του- ίσως τρία ακόμη άτομα χωρίς να αποκλείεται να είναι περισσότερα- είναι γνωστοί στην Αστυνομία, όμως πρέπει να ταυτοποιηθούν με βεβαιότητα πριν κατηγορηθούν.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι ήδη απασχολούσαν την Αστυνομία για άλλη υπόθεση και είχαν μπει στο.... μικροσκόπιό της Ασφάλειας Αγρινίου. Φαίνεται, μάλιστα, ότι αρκετοί από τους ρομά δράστες είχαν επιχειρήσει κι άλλη ανάλογη διάρρηξη σε ναό στο Αγρίνιο, στις 28 Οκτωβρίου στα γραφεία της Αγίας Παρασκευής! Πράγμα που δείχνει ότι είναι άτομα που έχουν αποθρασυνθεί εντελώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ήδη ταυτοποιημένος και οι συνεργοί του είχαν προ ημερών διαρρήξει τα γραφεία του ναού του νέου Αγίου Χριστοφόρου, αποσυνδέοντας κάμερα παρακολούθησης, ξηλώνοντας τα κάγκελα και μπαίνοντας από το παράθυρο, αρπάζοντας 30 χιλιάδες ευρώ, 15 χρυσές λίρες και πολύτιμα αντικείμενα. Η προανάκριση θα συνεχιστεί μέχρι την ταυτοποίηση όλων των δραστών.

 

 

Μεσολόγγι – Νίκος Καραπάνος: “Στόχος μας ήταν να είμαστε χρήσιμοι”