ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: Στον Άγιο Δημήτριο την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Αγρίνιο: Στον Άγιο Δημήτριο την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Αγρίνιο: Στον Άγιο Δημήτριο την Κυριακή ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου,  θα Ιερουργήσει την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ενώ αμέσως μετά τη Θεία  Λειτουργία  θα προσφερθεί  καφές και θα  πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα  του πνευματικού κέντρου Ευαγγελιστρίας με ομιλητή  τον Θεοφιλέστατο, σχετικά  με την δράση της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής  στην Δυτική  Τανζανία και θα προβληθεί  οπτικό ακουστικό υλικό.

Θυμίζουμε ότι ο Θεοφιλέστατος, είχε υπηρετήσει επί χρόνια σαν Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, είναι μέλος της Αδελφότητος του π. Σπυρίδωνα Ξένου στη Νέα Σκήτη Αγίου Όρους,  με τεράστιο έργο και χιλιάδες πνευματικά παιδιά, που δεν τον ξεχνούν ποτέ, τόσο για την σοφή πνευματική καθοδήγησή του, όσο και για τον γλυκύτατο λόγο και την διαρκή στήριξη και ενθάρρυνσή του!

Μετά την πτώση  των ηλεκτροφόρων συρματοπλεγμάτων, βρέθηκε και εργάστηκε  ιεραποστολικά στην  περιοχή της Αλβανίας, όπου ο αλβανικός εθνικισμός   δεν μπόρεσε να αντέξει έναν αφοσιωμένο σε Πίστη και Πατρίδα,  ιερέα που συμπαραστάθηκε στον Χριστιανικό Ελληνικό  πληθυσμό και  απελάθηκε από το Αργυρόκαστρο στις 25 Ιούνιου 1993. Τότε ο Θεοφιλέστατος, είχε την ευκαιρία να βρεθεί στα χνάρια του Πατρό-Κοσμά και να τα ακολουθήσει τελικά ως την Αρναία Χαλκιδικής, όπου ο Άγιος είχε εμφανιστεί και επιτελέσει θαύματα!

Σε αυτό “το σκαμνί του Πατρο-Κοσμά” ανέβηκε ταπεινά και θαρρετά ο πατήρ Χρυσόστομος, σαν Πρωτοσύγκελλος, κήρυξε, κόπιασε, φώτισε την νεολαία, στήριξε την οικογένεια και τελικά τον αξίωσε ο Θεός να ιδρύσει το Μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην  Αρναία. Τώρα διακονεί στην Μπουκόμπα και την Δυτική Τανζανία της Αφρικής, κατηχώντας και βαπτίζοντας, αδελφούς μας  που αναζητούν να  γνωρίσουν το Φώς  του Χριστού και την Αλήθεια μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σας περιμένουμε  να γνωρίσουμε τον σύγχρονο  αγώνα των Ιεραποστόλων μας και  να διδαχτούμε από τον πόθο των αδελφών μας της Αφρικής  για την Αλήθεια,  που συχνά εμείς περιφρονούμε.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Η κακοκαιρία ξεκινά από αύριο και από τα δυτικά

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ