Οι Αγίες Καλλίνικη και Βασίλισσα εορτάζουν στις 22 Μαρτίου

Οι Αγίες Καλλινίκη και Βασίλισσα, η μνήμη των οποίων τιμάται σήμερα 22 Μαρτίου, κατάγονταν από τη Γαλατία

<p>kalliniki-666x399</p>

Οι Αγίες Καλλινίκη και Βασίλισσα, συνεργάζονταν στενά, προκειμένου να βοηθήσουν τους φυλακισμένους Χριστιανούς.

Επειδή η Αγία Βασίλισσα ήταν πλούσια, έδινε χρήματα στην Αγία Καλλινίκη για να πηγαίνει στις φυλακές και να τα παρέχει στους εγκλείστους Χριστιανούς για τη διατροφή τους, με σκοπό να προσεύχονται υπέρ αυτής.

Επιθυμούσε να τους κάνει πρόθυμους για το μαρτύριο και να τους παρασταθεί, ώστε να μην χάνουν το θάρρος στις θλίψεις τους. Κάποια, λοιπόν, μέρα, αφού συνελήφθη η Καλλινίκη και ρωτήθηκε τίνος είναι τα χρήματα, επειδή δεν γνώριζε να λέει ψέματα, ομολόγησε. Γι’ αυτό την έδεσαν και την παρέδωσαν στον άρχοντα. Και αφού συνελήφθη και η Αγία Βασίλισσα, παρουσιάσθηκε ενώπιόν του στο δικαστήριο.

Οι Αγίες Καλλιννίκη και Βασίλισσα, ομολόγησαν με παρρησία τον Χριστό και υποβλήθηκαν σε διάφορα βασανιστήρια, εξαναγκαζόμενες να αρνηθούν την πίστη τους και να θυσιάσουν στα είδωλα. Επειδή όμως δεν πείσθηκαν, με ξίφος τους απέκοψαν τις ιερές κεφαλές. Νίκησαν έτσι τον διάβολο και απόλαυσαν τη βασιλεία των ουρανών. Το μαρτύριο των Αγίων Μαρτύρων Βασιλίσσης και Καλλινίκης έγινε το έτος 252 μ.Χ. επί αυτοκράτορα Γάλλου (251-253 μ.Χ.)

dogma.gr

Καιρός: Βροχές τοπικά σε Κρήτη, ηπειρωτικά και Ιόνιο - Στους 19 βαθμούς η θερμοκρασία