ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠαιδειαΑγιασμός για πρώτη φορά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου από τον κ. Ιερόθεο

Αγιασμός για πρώτη φορά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου από τον κ. Ιερόθεο

Αγιασμός για πρώτη φορά στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ναυπάκτου από τον κ. Ιερόθεο

Ο αγιασμός του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ναυπάκτου τελέστηκε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρας έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ που ιδρύθηκε φέτος, στεγάζεται στα ανακαινιζόμενα κτήρια του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου και φιλοξενεί εργαζόμενους μαθητές.

Τον αγιασμό της έναρξης τέλεσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Μετά τον αγιασμό ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την φράση του Δημοσθένους από τον Α΄ Ολυνθιακό που είναι: ««Τό φυλάξαι τἀγαθά τοῦ κτήσασθαι χαλεπώτερον εἶναι»», δηλαδή είναι δυσκολότερον να διαφυλάξης ένα αγαθό από το να το αποκτήσης, διότι η διατήρηση ενός αγαθού που απέκτησε κανείς απαιτεί θυσίες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης στη συνέχεια είπε ότι “η έναρξη του Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Ναύπακτο ήταν μια κατάκτηση για την οποία όλοι αγωνισθήκαμε. Και ο ίδιος επενέβη σε μια δύσκολη καμπή της υπόθεσης αυτής. Αλλά πρέπει να γίνουν πολλές προσπάθειες για να διαφυλαχθή.

Ευχήθηκε να έχη επιτυχίες και να σπουδάζουν μαθητές, οι οποίοι εργάζονται τα πρωινά και να μορφώνονται για το καλό των ιδίων και όλης της κοινωνίας.

Στην έναρξη παρευρέθησαν και ομίλησαν ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Βασίλειος Γκίζας, ο πρώην βουλευτής Αιτ/νίας κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος καθώς και ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Ευάγγελος Μακρυγιώργος οι οποίοι αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο του Σεβασμιωτάτου στην ίδρυση του απογευματινού αυτού Σχολείου στην Ναύπακτο. Παρόντες ήταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ. Τάκης Λουκόπουλος, κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος και πολιτευτές.

Μελέτη αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Σπάρτου παρέλαβε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αμφιλοχίας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ