ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜε λαμπρότητα η γιορτή και η λιτάνευση της εικόνας στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα η γιορτή και η λιτάνευση της εικόνας στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα η γιορτή και η λιτάνευση της εικόνας στην Αγία Τριάδα Αγρινίου (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και με αθρόα συμμετοχή πιστών πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 13 Ιουνίου 2022.

Στην ακολουθία του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Κατά το κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου τόνισε ότι το δόγμα της Αγίας Τριάδας είναι ακατανόητο με την ανθρώπινη λογική. Δεν μπορούμε σχολαστικά να εισερχόμαστε στο μυστήριο της Αγίας Τριάδας, γιατί δεν υπάρχει καμία αναλογία μεταξύ του ακτίστου Θεού και του κτιστού κόσμου. Το Άγιο Πνεύμα μας ενώνει με τον Χριστό και, διά του Χριστού, γνωρίζουμε τον Πατέρα.

Στη συνέχεια μίλησε για το εκκλησιαστικό κήρυγμα το οποίο πρέπει να είναι θεολογικό και όχι ηθικό ή διανοητικό. Χρησιμοποίησε μάλιστα φράσεις από τις διδαχές του αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου ο άγιος με τρόπο απλό, αλλά βαθιά θεολογικό μιλά για τον Τριαδικό Θεό.

Επεσήμανε ότι ο άγιος Κοσμάς μιλούσε για τον Τριαδικό Θεό και ο λόγος του ήταν θεολογικός παρότι απευθυνόταν στον απλό λαό και όχι σε θεολογικά ακροατήρια.

Κοροναϊός: Παρατείνεται για 1 χρόνο το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ