ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΔεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου – 30% η κάμψη

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου – 30% η κάμψη

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου – 30% η κάμψη

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου – 30% η κάμψη όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”. Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς αν και διατηρούν σταθερές τις τιμές τους βλέπουν συνεχώς να μειώνεται ο τζίρος τους ακόμη και παραμονές τις εορταστικής περιόδου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Δυσοίωνο είναι το μέλλον για τη λαϊκή αγορά, όπως δηλώνουν πολλοί παραγωγοί. Η εικόνα άλλαξε ριζικά τα τελευταία χρόνια, μετά δηλαδή τον covid, και από την εποχή που οι διάδρομοι της λαϊκής αγοράς ήταν απροσπέλαστοι, πλέον είναι σχεδόν άδειοι!

Η εικόνα κατήφειας κυριαρχεί σε καταναλωτές και παραγωγούς. Ο οικονομικός Γολγοθάς της εποχής, που τον έχουν διαμορφώσει η πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, αποτυπώνεται ακόμη και στα λιγοστά χρήματα που διαθέτουν οι Αγρινιώτισσες και οι Αγρινιώτες για τα ψώνια της εβδομάδας, αφού τα κέρματα με τα οποία πληρώνουν είναι ακόμη και των δέκα και είκοσι λεπτών! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και παραμονές των Χριστουγέννων η κίνηση στις λαϊκές αγορές ήταν αρκετά υποτονική.

Στον αντίποδα, οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα, αφού τη στιγμή που διατηρούν σταθερές τις τιμές των προϊόντων τους, την ίδια στιγμή πληρώνουν πολλαπλάσια για τα λιπάσματα, το πετρέλαιο κλπ, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να μειώσουν ακόμη και την παραγωγή των προϊόντων τους κατά 50%, ενώ πολλοί παραγωγοί έχουν εδώ και πολύ καιρό αποφασίσει να μην στήνουν τον πάγκο τους σε όλες στις λαϊκές της πόλης!

Οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς μιλώντας στη «Σ» ανώνυμα και επώνυμα περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση λίγο πριν τα Χριστούγεννα, θέτοντας σοβαρά ζήτημα για την λαϊκή αγορά, το κόστος παραγωγής, την επόμενη μέρα κλπ! Εξάλλου όσο αισιοδοξία και να υπάρχει η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος επεσήμανε:

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου - 30% η κάμψη
Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος

«δυστυχώς λίγο πριν τα Χριστούγεννα δεν έχουμε δουλειά. Ψάχνουμε την αιτία. Θεωρούμε πως ο κόσμος εκμεταλλεύεται τον καιρό για να μαζέψει τις ελιές του. Όπως όμως και αν είναι, η μείωση είναι ιδιαίτερα αισθητή, εκτιμώ πως ανέρχεται τουλάχιστον κατά 30%. Άλλες χρονιές τέτοιες ημέρες ο κόσμος που έρχονταν στη λαϊκή αγορά για να ψωνίσει ήταν πολύ περισσότερος. Επίσης, η αγοραστική δύναμη του κόσμου έχει μειωθεί πολύ. Ο κόσμος δηλαδή δίνει λιγότερα χρήματα για να ψωνίσει απ’ ό,τι έδινε, ενώ μειώθηκαν και οι ποσότητες που ψωνίζουν».

Ο Θανάσης Καραγιάννης ανέφερε:

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου - 30% η κάμψη
Ο Θανάσης Καραγιάννης

«η δουλειά πάει αρκετά καλά, αλλά ο κόσμος δεν έρχεται όπως έρχονταν στη λαϊκή. Από την εποχή του covid και έπειτα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχει πτώση του τζίρου και αυτό φαίνεται και φέτος. Η ακρίβεια γενικότερα έχει επηρεάσει πολύ τον κόσμο και δεν ψωνίζει, ούτε στην λαϊκή, που οι τιμές της είναι ίδιες με πέρυσι και πρόπερσι. Η κάμψη στη λαϊκή αγορά θεωρώ πως είναι σίγουρα της τάξεως του 30%. Όλα παίζουν ρόλο, ακόμη και ότι ο καιρός βοηθάει τον κόσμο να μαζέψει τις ελιές του. Άλλες χρονιές τέτοιες ημέρες ήταν σαφώς πολύ καλύτερα τα πράγματα στη λαϊκή, αν και επαναλαμβάνω πως οι τιμές είναι σταθερές, όπως πέρυσι και πρόπερσι».

Ο Ανδρέας Βλάχος τόνισε:

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου - 30% η κάμψη
Ο Ανδρέας Βλάχος

«η λαϊκή αγορά είναι πεσμένη αρκετά. Είμαστε ως προς την δουλειά χαμηλότερα κατά 1/3 απ’ ό,τι πέρυσι. Περιμένουμε λόγω των γιορτών να έρθει και να ψωνίσει ο κόσμος, ακόμη και την τελευταία στιγμή, αλλά δεν το πιστεύω. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά γιατί υπάρχει μεγάλη ακρίβεια, όχι στη λαϊκή, στην οποία οι τιμές είναι όπως πέρυσι και χαμηλότερες, αλλά ακρίβεια γενικότερα, η οποία επηρεάζει και τη λαϊκή πολύ. Δεν έχει χρήματα ο κόσμος και αυτό φαίνεται ακόμη και στην εικόνα. Άλλες χρονιές η κίνηση λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήταν πάρα πολύ καλύτερη. Λόγω της ακρίβειας, ανέβηκαν όλα, το πετρέλαιο, τα λιπάσματα κλπ και αναγκαστήκαμε να μειώσουμε κατά 50% την καλλιέργειά μας, ενώ υπάρχουν και πολλοί παραγωγοί, που δεν πηγαίνουν σε όλες τις λαϊκές αγορές της πόλης».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Δεν «άγγιξε» το εορταστικό κλίμα τις λαϊκές αγορές του Αγρινίου - 30% η κάμψη

Εύηνος: Σε σύγχυση οι κάτοικοι Γαλατά και Περιθωρίου για το προσωρινό πέρασμα        

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ